Τα βαριά ονόματα επενδυτών στην αμερικανική ατζέντα Μητσοτάκη

MarketNews

Τα βαριά ονόματα επενδυτών στην αμερικανική ατζέντα Μητσοτάκη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το πρόγραμμα των διμερών επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη είναι «βαρύ»: Ντόναλντ Τραμπ, Ταγίπ Ερντογάν, Ζόραν Ζάεφ, Έντι Ράμα και πολλοί ακόμα.

Κι όμως, πέρα από τις εξαιρετικά σημαντικές διμερείς επαφές, οι οποίες θα είναι καταλυτικές προκειμένου ο πρωθυπουργός να έχει έναν απευθείας δίαυλο επικοινωνίας με τους προαναφερθέντες, σε μια κρίσιμη εθνική συγκυρία, οι επαφές του πρωθυπουργού με τους επενδυτές είναι ακόμα σημαντικότερες.

Τρία ονόματα είναι καταλυτικά: Ντέιβιντ Σάλομον, Τζέιμι Ντάιμον και Ρος. Ο πρώτος είναι ο ισχυρός άνδρας της GoldmanSachs, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παρευρίσκεται σε σημαντικό συνέδριο της επενδυτικής, με «βαριά ονόματα» της επενδυτικής κοινότητας. Με τον ελληνικής καταγωγής Ντάιμον, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JP Morgan, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία για τετ-α-τετ, με ανοιχτή ατζέντα. Και, τέλος, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος ο οποίος είχε σημαντική οικονομική τοποθέτηση στην Ελλάδα, έχει κανονίσει ένα…lunchγια τον κ. Μητσοτάκη με πολύ βαριά ονόματα της αμερικανικής οικονομικής σκηνής.

Άλλωστε, η συγκυρία, πέρα από τις σημαντικές εκκρεμότητες στα εθνικά, είναι κομβική και για τη στροφή στην οικονομία. Και ο πρωθυπουργός θέλει να αλλάξει το αφήγημα για τη χώρα ενώπιον της επενδυτικής κοινότητας που είναι και ο αυστηρότερος κριτής.

Ο εξ απορρήτων