Τα προκριματικά του Euro 2020 βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και  η Εθνική ομάδα συνεχίζει την προσπάθειά της να φτάσει στην τελική φάση. Οι πιθανότητές της να προκριθεί από τον Ι Όμιλο, συνεχίζουν να μειώνονται σύμφωνα με διάφορες Νόμιμες Στοιχηματικές Εταιρίες που έχουν άδεια. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη μετά από το πρόσφατο σοκ της ισοπαλίας με το Λιχτενστάιν. Μια ισοπαλία που συνέχισε τα απογοητευτικά αποτελέσματα για την Ελλάδα, η οποία πλέον έχει ένα πολύ δύσκολο έργο μπροστά της αν θέλει να προκριθεί στην τελική φάση της επόμενης χρονιάς.

Στον Ι Όμιλο η Ελλάδα κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Ιταλία, την Φινλανδία, την Αρμενία, το Λιχτενστάιν και τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη. Η Ελλάδα αρχικά θεωρείτο από τα φαβορί και μια από τις βασικές υποψήφιες για να προκριθεί από αυτό τον όμιλο. Οι δύο πρώτες ομάδες κερδίζουν αυτόματα την πρόκριση στα τελικά, η Ελλάδα όμως βρίσκεται σήμερα στην πέμπτη θέση μεταξύ των έξι ομάδων. Μετά από έξι αγώνες, έχει κερδίσει μόνο μία φορά, ήρθε ισόπαλη δύο φορές και έχασε τρία παιχνίδια. Η Ελλάδα βρίσκεται 13 βαθμοί πίσω από την πρωτοπόρο Ιταλία και επτά πίσω από τη δεύτερη Φινλανδία. Αυτό σημαίνει ότι πλέον χρειάζεται να κατακτήσει το μέγιστο αριθμό των βαθμών στα τέσσερα παιχνίδια που απομένουν, αν θέλει να συνεχίσει να έχει πιθανότητες να προχωρήσει στην επόμενη φάση.

Ακολουθεί το ταξίδι για να αντιμετωπίσει την Ιταλία στο Στάδιο Ολίμπικο στις 12 Οκτωβρίου. Η προηγούμενη αναμέτρηση μεταξύ των δυο ομάδων έληξε με νίκη 3-0 της Ιταλίας, οπότε κάθε βαθμός σ’ αυτό το παιχνίδι θα ήταν ένα σημαντικό αποτέλεσμα. Η Ιταλία είναι επίσης η πρωτοπόρος του ομίλου και έχει κερδίσει και τα έξι παιχνίδια. Τώρα βρίσκεται ανάμεσα στα φαβορί της διοργάνωσης καθώς θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά την απογοήτευση της αποτυχίας να προκριθεί στην τελική φάση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία.

Η όγδοη αγωνιστική θα είναι το προτελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για την Ελλάδα, καθώς υποδέχεται τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη στις 15 Οκτωβρίου. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που απλά πρέπει να κερδίσει και θα ξεκινήσει ως το ισχυρό φαβορί για να το κάνει. Η τελευταία αναμέτρησή του έληξε με ισοπαλία 2-2, με την Ελλάδα να πέρνει τον ένα βαθμό με δύο γκολ στο τέλος του αγώνα. Αυτό συνέβη παρά την κυρίαρχη εμφάνισή της εκείνη τη βραδιά.

Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι στην Αρμενία στις 15η Νοεμβρίου, ένας ακόμα αγώνας που η Ελλάδα αναμένεται να κερδίσει. Η Αρμενία έκανε την έκπληξη και κέρδισε στην προηγούμενη συνάντηση τους με 3-2, αν και η Ελλάδα ήταν πολύ καλύτερη και δημιούργησε ατελείωτες ευκαιρίες. Ήταν μια ακόμη απογοητευτική ήττα στα προκριματικά για την Ελλάδα.

Την τελευταία αγωνιστική η Ελλάδα αντιμετωπίζει τη Φινλανδία στις 18 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Η Φινλανδία είναι ο βασικός αντίπαλος για να πάρει την προνομιούχο δεύτερη θέση, οπότε αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα πάνε σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αυτό το παιχνίδι θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στην τελική φάση της επόμενης χρονιάς.

Facebook Comments