Ραγδαίες οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, με το «ουκρανικό σκάνδαλο» να δημιουργεί κλίμα πόλωσης. Λίγο μετά τις καταγγελίες του Λευκού Οίκου που εγκαλεί τους Δημοκρατικούς για υστερία και εσφαλμένες ερμηνείες, η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι διεμήνυσε ότι δεν συντρέχει λόγος για βιαστικές κινήσεις όσον αφορά στην έρευνα σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Τόνισε ότι ενώ ορισμένοι Δημοκρατικοί επιμένουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας αμφισβήτησης της άσκησης των προεδρικών εξουσιών σε βάρος του Τραμπ, είναι σημαντικό να διενεργηθεί εμπεριστατωμένη έρευνα ώστε να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα στοιχεία.

Επισήμανε, πάντως, ότι καθημερινά «η απογοήτευση μεγαλώνει καθώς είναι εμφανής η ανυπακοή στο Σύνταγμα από πλευράς του Αμερικανού προέδρου».

Η επικεφαλής των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο κατηγόρησε τον Λευκό Οίκο ότι επιχείρησε να «κουκουλώσει» την ουκρανική υπόθεση καταχωρώντας, σύμφωνα με έναν μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, την καταγραφή του τηλεφωνήματος μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε έναν σέρβερ που εμπεριέχει απόρρητα ή ευαίσθητα περιεχόμενα.

Facebook Comments