Η δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες των πολιτικών για την περίοδο 2015-2017 παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί πολύτιμη πηγή συμπερασμάτων και ανάλυσης συμπεριφορών κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η “Πρώτη Φορά Αριστερά” και οι αντιμνημονιακές… φανφάρες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απυτυπώνονται με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο στα “πόθεν έσχες” της περιόδου 2015-2017, όταν ασκούσαν την εξουσία. Και έχει ιδιαίτερη αξία να αναφερθούμε σε αυτούς που κυβέρνησαν επί 4,5 χρόνια γιατί την ίδια ώρα που προκαλούσαν ζημία δισεκατομμυρών ευρών και υπερφορολογούσαν τους Έλληνες πολίτες, αυτοί αβγάτιζαν τα ακίνητα και τις καταθέσεις τους.. Ήταν η στιγμή, όπου ο τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που γνώρισε μεταπολιτευτικά ο τόπος, πήγε… ταμείο.

Όλοι αυτοί που δήλωναν “αριστεροί“, “υπηρέτες του λαού”, “αντιμνημονιακοί” κλπ., είτε τους αρέσει είτε δεν τους αρέσει, μπαίνουν στο μικροσκόπιο της κριτικής μας με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση. Γιατί κατά τη γνώμη μας αριστεροί με ακίνητα που παραπέμπουν σε εταιρείες real estate κα καταθέσεις που θα ζήλευαν και οι διαχειριστές χαρτοφυλακίων, δεν νοούνται. Πολύ απλά, γιατί ένα τέτοιο concept είναι υποκριτικό και αγγίζει τα όρια της απάτης. 

Κατ΄ αρχάς, για να μην… παρεξηγηθούμε, θεωρούμε ότι δεν είναι… κακό να έχεις ακίνητα, καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια ή να ασκείς επιχειρηματική δραστηριότητα. Το αντίθετο. Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι και θέλουμε να λειτουργούν όπως όλοι με νόμιμο και ηθικό τρόπο αλλά και χωρίς να “πουλάνε”… παραμύθι στους πολίτες, δείχνοντας δρόμους που οδηγούν σε αδιέξοδα. Για τον κάθε πολίτη αυτής της χώρας όμως, έχει ιδιαίτερη αξία να μάθει και να βγάλει συμπεράσματα για… το ποιον όσων δηλώνουν “αριστεροί”, “αντιστασιακοί” και “ευαισθητούληδες”. Πρέπει να “σκανάρει” την πολιτική του διαδρομή και κυρίως αν αυτά που λέει έρχονται σε πλήρη αντιστοιχία με αυτά που κατέχει ως περιουσιακά στοιχεία. Μας απασχολεί και το νόμιμο και το ηθικό και το… αριστερό!

Από την καταγραφή των στοιχείων “πόθεν έσχες” προκύπτει ότι η κατηγορίια των “αριστεροευαισθητούληδων” και των “ψεκασμένων” λαϊκοδεξιών συνιστά μια ιδιαίτερη “επαγγελματική” κατηγορία. Τους κρίνουμε αυστηρά τόσο για αυτά που “πουλούσαν” στον ελληνικό λαό όσο και για το γεγονός ότι σιτίζονταν και σιτίζονται από τους φόρους των πολιτών. Οι περισσότεροι βολεύτηκαν κάποτε στο Δημόσιο ή προέρχονται από συγκεκριμένες συντεχνίες και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, τα ακίνητα που κατέχουν μπορούν να ζαλίσουν τον… δορυφόρο του Κτηματολογίου! Επιπλέον, αν αθροίσουμε τις καταθέσεις όλων αυτών των… υπηρετών του λαού, κάλλιστα θα μπορούσαμε να βγάλουμε το συμπέρασμα ότι αυτές θα μπορούσαν να αποτελούν το μετοχικό κεφάλαιο ενός fund παγκοσμίου εμβέλειας!

Αριστεροί και αντιμνημονιακοί αριστεροδεξιοί με βίλες, οικόπεδα, καταθέσεις, αμοιβαία κεφάλαια αλλά και πολλά δάνεια και χρέη είναι όλοι αυτοί οι οποίοι έως το 2014… έσκουζαν για τα μνημόνια. Είναι αυτοί που έπιασαν κορόιδα πάρα πολλούς Έλληνες, από τους οποίους υφάρπαξαν την ψήφο και τη μετέτρεψαν σε “αρχικό κεφάλαιο κίνησης” όταν εξελέγησαν στη Βουλή. Τότε που έμαθαν να πληκτρολογούν τους κωδικούς αριθμούς pin στα ΑΤΜ των τραπεζών για να δουν αν μπήκαν τα λεφτά της βουλευτικής ή υπουργικής αποζημίωσης. Είναι αυτοί που έκαναν… ζωάρα, λέγοντας ψέματα, επιδεικνύοντας απύθμενο θράσος και υποκρισία. Ανάμεσα τους και ανεκδιήγητοι όσο και καταστροφικοί τύποι με καταθέσεις στην Ελβετία και ευρώ ή δολάρια με… ουρά σε ξένες και ημεδαπές τράπεζες. Οι τύποι αυτοί “κατσικώθηκαν” στις καρέκλες επί 4,5 χρόνια και δεν δίστασαν μάλιστα εκτός από την κεφαλαιοποίηση του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού τους, να στείλουν τη χώρα στα βράχια. Από την άλλη, είναι ευτύχημα που έχουν τέτοιες περιουσίες και κατάλαβαν τι θα σήμαινε να πάμε στη δραχμή…

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών αποτελούν σε κάθε περίπτωση ένα χρήσιμο εργαλείο για να σχηματίσουμε εικόνα σχετικά με το τι έχουν κάνει στη ζωή τους. Όσοι δηλώνουν άνθρωποι της αγοράς και φιλελεύθεροι μας ενδιαφέρει εάν η κατοχή περιουσιακών στοιχείων έγινε με σύννομο τρόπο. Για όσους εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο του ελληνικού λαού, δηλώνοντας “αριστεροευαισθητούληδες” μας ενδιαφέρει το πόσα περιουσιακά στοιχεία κατέχουν από την άσκηση του… επαγγέλματος τους. Μετά από τα 4,5 χρόνια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαθαίνουμε πλέον από το “πόθεν έσχες” τους πόσο επικερδές είναι το επάγγελμα του “αριστερού” και του πολιτικού τυχοδιώκτη. Μαθαίνουμε επίσης και γιατί αρκετοί υπερχρεωμένοι “αντιμνημονιακοί” έδιναν μάχες οπισθοφυλακής για να υπερασπιστούν ότι πιο παρασιτικό κυβέρνησε τη χώρα από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά. Οι άνθρωποι βρίσκονταν προ του φάσματος της απώλειας περιουσίας. Δεν είναι κορόιδα, τυχοδιώκτες είναι! Και φανταστείτε ότι περιμένουμε τα περιουσιακά στοιχεία του 2018 αλλά και του μισού 2019, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια όπου θα δούμε ενδεχομένως και διάφορα… περίεργα γι αυτούς που κυβέρνησαν από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον φετινό Ιούλιο.

Από το “πόθεν έσχες” του 2017… θαυμάζουμε υποστηρικτές του Μαδούρο που δηλώνουν “αγωνιστές” από τις βιλάρες των βορείων προαστίων. Επίσης, δεν γίνεται να μην… θαυμάζεις “αγωνιστές” κατά του καπιταλισμού και των “golden boys” που κατέχουν χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες και funds. Επιπλέον, είναι αδιανόητο να μην…θαυμάσεις “αντιμνημονιακούς “αγωνιστές” με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δήλωναν έτοιμοι να συγκρουστούν με “την Ευρώπη της Μέρκελ”. Μέσα σε όλους αυτούς… θαυμάζουμε περιπτώσεις πρώην υπουργών και βουλευτών που δανείζονται από τη…. μαμά τους! Γιατί, μια δεμένη οικογένεια στις δύσκολες στιγμές φαίνεται…

Το μόνο που…. δεν θαυμάζουμε σε όλους αυτούς τους τύπους που “έκλεψαν” την ψήφο του ελληνικού λαού και τον ζημίωσαν, είναι το ψέμα, το θράσος, ο τυχοδιωκτισμός, η ξετσιπωσιά και η πολιτική αλητεία. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αποτέλεσαν το “επενδυτικό εργαλείο”, το οποίο αξιοποίησαν και αξιοποιούν στο έπακρο. Τα πόθεν έσχες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι μια πολύτιμη παρακαταθήκη για το εκλογικό σώμα, ώστε να μάθει να “μαυρίζει” όταν έρχεται η ώρα της κάλπης. Το ίδιο θα πούμε γενικά για τους πολιτικούς. Πιθανόν για κάποιους να αποτελούν και… πειρασμό, ώστε να συνεχίσουν να “επενδύουν” στην άγνοια ή την ανοησία για να βγάλουν αντίστοιχα κέρδη. Και αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει, εάν ο ελληνικός λαός δεν βάλει μυαλό. Γιατί τελικώς, στην πράξη αποδεικνύεται ότι όπου δεν υπάρχει… νιονιό, τότε, είναι πολύ εύκολο να ευδοκιμήσει το εξαιρετικά επικερδές “επάγγελμα” του “αριστεροευαισθητούλη”…

Facebook Comments