Στις αίθουσες πρεμιέρα κάνουν ο Joker με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φίνιξ, σε έναν πολυσυζητημένο ρόλο, ενώ παράλληλα τα βλέμματα τραβάει και η ταινία «Ενήλικοι στην Αίθουσα», που βασίζεται στο βιβλίο του Γ. Βαρουφάκη.

Joker

Σε μια ταραγμένη Γκόθαμ Σίτι ο Άρθουρ Φλεκ είναι ένας κοινωνικά απροσάρμοστος, μοναχικός άντρας που ζει με τη μητέρα του και δουλεύει ως κλόουν. Ονειρεύεται καριέρα κωμικού, αλλά όταν η ασφυκτική πίεση του περιβάλλοντός του κορυφωθεί, η έκρηξή του θα λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς με τους: Γιόακιν Φίνιξ, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Ζάζι Μπιτς

Ενήλικοι στην Αίθουσα

Κερδίζοντας τις εκλογές του 2015, η νέα αριστερή ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεκινήσει έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους εχθρικούς Ευρωπαίους εταίρους της πάνω στις ασφυκτικές οικονομικές υποχρεώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Σκηνοθεσία Κώστας Γαβράς με τους: Χρήστο Λούλη, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Βαλέρια Γκολίνο

Το Αυγό

Ένας 18χρονος αστυνομικός φυλάει μόνος του τη σκηνή ενός εγκλήματος στη μέση της αχανούς μογγολικής στέπας. Μια 35χρονη κτηνοτρόφος έχει σταλεί να τον βοηθήσει. Απομονωμένοι, περνούν μια ερωτική νύχτα και η γυναίκα μένει έγκυος.

Σκηνοθεσία Κουάν Γουάνγκ με τους: Αοριγκελέτου, Γκανγκτεμουέρ Αρίλντ, Νοροβσαμπού

Αμερικάνικο Όνειρο

Η Μάρα, μια Ρουμάνα με έναν εννιάχρονο γιο, έχει παντρευτεί έναν Αμερικανό με προβλήματα υγείας και προσπαθεί να πάρει την πολυπόθητη πράσινη κάρτα. Ο αρμόδιος υπάλληλος όμως την εκβιάζει, ζητώντας της σεξουαλικές χάρες για να προωθήσει το αίτημά της.

Σκηνοθεσία Ιοάνα Ουρικάρου με τους: Μαλίνα Μανοβίτσι, Μίλαν Χούρντουτς, Ντίλαν Σμιθ

 

Facebook Comments