Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η σχεδιαζόμενη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη θα γίνει σύντομα χωρίς να υποστηριχθεί από τις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος: «Σήμερα, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην σχεδιασμένη επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία. Οι ΗΠΑ δεν θα υποστηρίξουν, ούτε θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση, και οι δυνάμεις των ΗΠΑ, έχοντας νικήσει Χαλιφάτο του ISIS, δεν θα βρίσκονται πλέον στην άμεση περιοχή».

Ήδη από το περασμένο Σάββατο, ο Ερντογάν είχε γνωστοποιήσει ότι θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία και ανατολικά του Ευφράτη με σκοπό την απομάκυρνση των κουρδικών δυνάμεων από τα συροτουρκικά σύνορα, αλλά και τη δημιουργία μιας ελεύθερης διέλευσης για τους πρόσφυγες. Την Κυριακή (06/10) δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που απεικονίζουν τα τουρκικά στρατεύματα να ετοιμάζονται για τις ενέργειες που χρειάζονται, ώστε να δημιουργηθεί η λεγόμενη «ασφαλής ζώνη», όπως ισχυρίζεται ο Τούρκος Πρόεδρος.

Facebook Comments