Κορυφώνεται η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο με την Άγκυρα να έχει ανακοινώσει ότι το γεωτρύπανο Γιαβούζ θα ξεκινήσει σήμερα τις γεωτρήσεις στο τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας πήγε εκτάκτως στην Κύπρο ώστε να υπάρξει συντονισμός των ενεργειών Αθήνας-Λευκωσίας μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη και στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογο του, Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 17ης Οκτωβρίου, όπου θα τεθούν οι έκνομες τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Facebook Comments