Η Ελλάδα βγαίνει -ξανά- στις αγορές με 10ετές ομόλογο

MarketNews

Η Ελλάδα βγαίνει -ξανά- στις αγορές με 10ετές ομόλογο , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο "άνοιγμα" (reopening) του 10ετούς ομολόγου το οποίο είχε εκδοθεί τον Μάρτιο προχωρά ο ΟΔΔΗΧ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή στις τράπεζες BNP Paribas, Citi, Goldman Sachs, HSBC και J.P. Morgan ως συνδιοργανωτές, για να "τρέξουν" την όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος είναι η άντληση 1,5 δισ. ευρώ έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα της αγοράς και ειδικά του συγκεκριμένου τίτλου. Εκτός απροόπτου, το βιβλίο προσφορών θα ανοίξει αύριο, ανάλογα και με τις συνθήκες στις αγορές.

Αξίζει να σημειώσουμε πως το 10ετές ομόλογο εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 2019 με επιτόκιο 3,9% και κύριοι ανάδοχοι ήταν οι ίδιες διεθνείς τράπεζες (BNP Paribas, Citi, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC και JPMorgan). Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές το επιτόκιο και η τιμή στο "άνοιγμα" της έκδοσης θα είναι οι τρέχουσες. Σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,4% και η τιμή του στο 122,1. Ήδη σήμερα η απόδοση του 10ετούς έχει "τσιμπήσει", καθώς την Παρασκευή διαπραγματευόταν στο 1,365%.

Ελευθερία Κούρταλη