Νέo ρεκόρ για τους Dow και S&P 500

MarketNews

Με το σπάσιμο το ρεκόρ να έχει καταντήσει «ρουτίνα» για τη Wall τις τελευταίες μέρες, οι αμερικανικοί δείκτες ολοκλήρωσαν με κέρδη μια ακόμα συνεδρίαση. Σημαντική βοήθεια για την άνοδο έδωσε η Google, η μετοχή της οποίας ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 900 δολάρια. Ο τίτλος του τεχνολογικού κολοσσού έκλεισε με άνοδο 3,25%.

 

Ο Dow ενισχυθηκε κατά 0,40% στις 15.276, σε νέο ιστορικό υψηλό, σπάζοντας για 20η φορά το ρεκόρ του από την αρχή του 2013, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο  0,27% στις 3,472 μονάδες.

 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,52% στις 1.659 μονάδες.

 

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, τη μεγαλύτερη κάθοδο των τελευταίων τριών ετών σημείωσαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ για τον Απρίλιο, κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών βενζίνης.

 

Από τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας προκύπτει πως οι τιμές ενέργειας σημείωσαν «βουτιά» 2,5% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η τιμή της βενζίνης υποχώρησε κατά 6%.

 

Πτώση 0,8% - τη μεγαλύτερη σε διάστημα σχεδόν δύο ετών - εμφάνισαν όμως και οι τιμές των τροφίμων.

 

Εξαιρουμένων των κατηγοριών τροφίμων και ενέργειας, οι λεγόμενες δομικές τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,1%.

 

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μείωση των τιμών παραγωγού κατά 0,7% και αύξηση των δομικών τιμών κατά 0,2%.

 

Ο μεταποιητικός δείκτης Empire State υποχώρησε για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Fed της Νέας Υόρκης.

 

Ειδικότερα, ο δείκτης υποχώρησε τον Μάιο στο -1,4, από +3,1 τον περασμένο μήνα Απρίλιο.

 

Η βιομηχανική παραγωγή έπεσε κατά 0,5% για τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 8 μηνών. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει μείωση 0,2%.

 

Η κατασκευαστική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στις 44 μονάδες τον Μάιο, από 42 μονάδες τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές τοποθετούσαν τον δείκτη στις 43 μονάδες.