Συγκρίσιμες καθαρές ζημίες ύψους 15,9 εκατ. ευρώ, έναντι 19,1 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, εμφάνισε η Coca Cola Hellenic στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Ο όγκος των πωλήσεων παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητος στα 426,7 εκατ. κιβώτια.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις παρέμειναν σταθερά στα 1.431,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 1% στα 3,38 ευρώ, σηματοδοτώντας έτσι το έβδομο συνεχόμενο τρίμηνο ανοδικής πορείας.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης ότι το πρώτο τρίμηνο καταγράφηκαν ταμειακές εκροές ύψους 40 εκατ. ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 32 εκατ. ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Coca-Cola HBC ΕΕΕΚ AG αποφάσισε να προτείνει τη διανομή μερίσματος ύψους 0,34 ευρώ ανά μετοχή.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφηκε και πάλι ισχυρή αύξηση του όγκου πωλήσεων στις αναδυόμενες αγορές. Παράλληλα, στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές συνεχίσαμε να επιδεικνύουμε ανθεκτικότητα παρά τις συνεχιζόμενες δυσμενείς εμπορικές συνθήκες και το ασυνήθιστο ψύχος που επικράτησε στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης το μήνα Μάρτιο», σχολίασε ο Δημήτρης Λόης, διευθύνων σύμβουλος της Coca-Cola HBC.

Για το υπόλοιπο του 2013, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει τη συνέχιση των δυσμενών οικονομικών και εμπορικών συνθηκών, ιδιαίτερα στις αναπτυγμένες αγορές.  «Αναμένουμε να πραγματοποιήσουμε περαιτέρω πρόοδο στην αύξηση της λειτουργικής αποδοτικότητας και στην τήρηση των στρατηγικών μας δεσμεύσεων: την ισχυροποίηση της θέσης μας στην αγορά, τη βελτίωση των καθαρών εσόδων από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και την έμφαση στον έλεγχο του κόστους μέσω της πειθαρχημένης διαχείρισης του κεφαλαίου κίνησης και τη συγκράτηση του λειτουργικού κόστους», δήλωσε ο κ. Λόης.

Επεσήμανε, παράλληλα, πως «η εισαγωγή του Ομίλου μας στην premium κατηγορία του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 29 Απριλίου του 2013. Παράλληλα με το Χρηματιστήριο του Λονδίνου οι μετοχές μας εισήχθησαν στα χρηματιστήρια των Αθηνών και της Νέας Υόρκης. Πιστεύουμε ότι η παρουσία μας στην premium κατηγορία θα ενισχύσει τη ρευστότητα της μετοχής μας και θα διευκολύνει την πρόσβασή μας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές».

Facebook Comments