Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι μία γυναίκα βόλεψε τον άνδρα της; Πόσες φορές έχετε ακούσει κάποιον να αποκτά υπόσταση γιατί έγινε γκόμενος κάποιας; Πόσες φορές έχετε ακούσει ως μοναδικό λόγο αξιοποίησης ενός άνδρα τη σχέση του με μία γυναίκα;

Παρακολουθώ από την Κυριακή μία χυδαία, μία κατάφωρα προσβλητική όχι προσωπικά αλλά γενικά στις γυναίκες, επίθεση προς τη Μαίη Ζαννή. Ο κανιβαλισμός βέβαια ξεκίνησε εδώ και χρόνια, δεν είναι σημερινό φαινόμενο, απλώς τώρα δεν το έκαναν φυλλάδες της συμφοράς αλλά το επανεκκίνησε μία εφημερίδα που έχει αναδείξει και αξιόλογα θέματα. Ήταν ένα «μπακαλίστικο» ρεπορτάζ με αριθμούς μετακλητών επί ΝΔ. Δεν θα σταθώ σε αυτό γιατί δεν είναι εκεί το θέμα μας αλλά στην ονομαστική αναφορά της εφημερίδας και του συντάκτη στη Μαίη Ζαννή με έναν «κίτρινο» υπότιτλο «παλιοί λογαριασμοί».

Η κ. Ζαννή έχει αποκτήσει μία κόρη με τον Κώστα Μπακογιάννη εκτός γάμου, με τον οποίο έχει συγκρουστεί στο παρελθόν για προσωπικά τους ζητήματα. Ο συντάκτης γράφει εμμέσως πλην σαφώς ότι ο λόγος που η κ. Ζαννή προσλήφθηκε ως ειδική σύμβουλος στο Γραφείο Κοινωνικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού είναι η σχέση της με τον Κώστα Μπακογιάννη. Δηλαδή, ότι της δίνουν λόγω του Μπακογιάννη θέση στο Μαξίμου για να πληρώσουν το… λογαριασμό, τη διατροφή που ζητούσε, κτλ.

Η κ. Ζαννή πάντως δεν φύτρωσε από γενέσεως του παιδιού τους, το οποίο, επίσης, έχει μπει στο στόχαστρο. Εκ της δίκης της γενέσεως υπήρξε εγγονή του Δημητρίου Ράλλη, οπότε η γυναίκα δεν περίμενε κανένα «βαρύ» όνομα για να αποκτήσει «κύρος» όπως έγραψαν κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται ως «προοδευτικοί». Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Queen Mary College του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου, έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές σε European Politics στο Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και σε Politics of Empire and Post-Imperialism στο London School of Economics. Κι αυτά όταν τα έκανε δεν είχε κάνει παιδί με τον Μπακογιάννη.

Από το 2011 μέχρι το 2016 ήταν αναπληρώτρια Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας από το 2011 ως το 2016. Όταν έγινε το 2016 αναπληρώτρια Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ έγραφαν διάφοροι «ειδήμονες» ότι έτσι ξεπληρώνει ο Μπακογιάννης… Εντωμεταξύ και οι δύο θέσεις ήταν εθελούσιες και άμισθες. Αμή τι άλλο έχει προϋπηρεσία σε Βρετανική Βουλή, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, UNESCO, Διεθνές Επιμελητήριο Εμπορίου. Και να πω ξανά ότι αυτά τα έκανε πολύ πριν κάνει παιδί με κάποιον. 

Επισημαίνω το βιογραφικό της όχι για να την εξυμνήσω προσωπικά αλλά για να καταλάβετε μερικοί-μερικοί, που όπως φαίνεται δεν είστε και λίγοι, ότι οι γυναίκες δεν περιμένουν κανέναν “άνδρα” για να κάνουν καριέρα. Εσείς τις περιμένετε στη γωνία για να μας θυμίσετε ότι η ισότητα βρίσκεται στα χαρτιά. Ουσιαστικά αυτό που ζητάνε από τη συγκεκριμένη είναι να αποσυρθεί από την πολιτική γιατί ο πατέρας του παιδιού της είναι πολιτικός. 

Αντί να εκτιμηθεί ότι μία ανύπαντρη μητέρα -ναι, είναι ακόμα ταμπού στην Ελλάδα- εκπροσωπεί στα κοινά χιλιάδες μονογονείς που δεν εκπροσωπούνται πουθενά και στην εποχή μας, πέφτουν πάνω να την φάνε σαν τα όρνια. Αλλά ξέχασα, η Αχτσιόγλου έγινε υπουργός γιατί την έκανε ο Κατρούγκαλος και τώρα πρέπει να αποσυρθεί από την πολιτική γιατί είναι πολιτικός ο Τζανακόπουλος. 

Μην αναρωτιέστε, λοιπόν, γιατί νέες γυναίκες δεν ασχολούνται με τα κοινά. Ο σεξισμός είναι τόσο βαθιά ριζωμένος που δε βγαίνει ούτε καν από ανθρώπους της… Αριστεράς και της Προόδου. 

 

Facebook Comments