Σε αποκαλύψεις προχώρησε σήμερα το πρωί μιλώντας στο OPEN ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.

«Είχα πολύ στενές σχέσεις με την κ. Ράικου κι αρκετά καλές σχέσεις με τον Σαμαρά. Από εμένα δεν άλλαξε τίποτα, μάλλον τώρα έχει αλλάξει μετά την ανηλεή επίθεση που δέχομαι, είμαι υποχρεωμένος να αμυνθώ» είπε ο πρώην υπουργός.

Για τον «Ρασπούτιν» είπε ότι τον εφηύρε η Ράικου κι ότι «γνωρίζω ιστορία, γιατί να πω αυτόν» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Αυτοδιαψεύδεται η Ράικου».

«Η σημερινή κυβέρνηση χωρίς να το θέλει κατά βάθος, αλλά για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας υποκύπτει στον εκβιασμό Σαμαρά και σκοπεύει να ολοκληρώσει σε βάρος μου την πολιτική δίωξη και τη μόνη πολιτική σκευωρία που είναι υπαρκτή στην υπόθεση αυτή. Η ΝΔ κάνει διπλό λάθος, πρώτον θα δικαιωθώ στο τέλος και η ίδια θα μείνει στην ιστορία ότι υπέκυψε στον εκβιασμό παρανοϊκών συνωμοτών, των πραγματικά σκευωρών στην ιστορία αυτή. Δεύτερο λάθος, το 2019 δεν είναι 1993, ο κ. Σαμαράς δεν τολμάει και δεν μπορεί να ρίξει τη σημερινή κυβέρνηση, ή έστω να δυσχεράνει το έργο της. Είναι πολύ αδύναμος και δεν τον παίρνει κανείς στα σοβαρά» τόνισε με νόημα.

«Δεν σκοπεύω να συνθηκολογήσω ούτε θέλω να νικηθώ. Το τι θα πω, πώς θα το πω και πότε θα το πω θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη και τις βρωμιές που θα χρησιμοποιήσουν εναντίον μου. Σε αυτόν τον πόλεμο μπλέχτηκα χωρίς να το θέλω, αυτό ισχύει για τον κ. Σαμαρά και την κ. Ράικου και όποιον συμπαραταχθεί μαζί τους. Έχω πολλά χαρτιά» επεσήμανε σε άλλο σημείο της παρουσίας του στον τηλεοπτικό «αέρα» του Open TV.

Αποκάλυψε δε ότι «έχω συναντηθεί πολλές φορές με τον Σαμαρά. Και στο σπίτι του έχω πάει και σε ταβέρνες έχουμε βγει. Μόνο να ζητάει ήξερε… Ας βγει να με διαψεύσει αντί να μιλάει για παραληρήματα από μέρους μου. Ο Σαμαράς μόλις στριμώχνεται κάνει μηνύσεις. Εγώ είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος δεν ήθελα να μπλεχτώ σε αυτή την ιστορία, με έμπλεξαν. Θεώρησαν ότι είμαι εύκολος στόχος, έκαναν λάθος» πρόσθεσε.

Ακόμη είπε ότι «ήμουν επιλογή του Σαμαρά για το ΕΣΡ», ενώ για το ότι πήγε η δικογραφία στο Μαξίμου αντί -όπως τον κατηγόρησαν- να πάει κατευθείαν στη Βουλή, τόνισε ότι «δεν έβγαλα ετυμηγορία. Ο Κοντονής είχε κάνει πρώτος τη δήλωση».

Facebook Comments