Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ωμές απειλές για άνοιγμα των συνόρων και πέρασμα 3,6 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη, απαντώντας έτσι σε όσους βλέπουν πίσω από τις τουρκικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία μια προσπάθεια της Άγκυρας να προσαρτήσει το κομμάτι αυτό.

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μεταδίδει πως ο Ερντογάν είπε σε μέλη του κόμματος του «Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης (σ.σ. της βόρειας Συρίας), θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη».

 

Turkish President Erdogan: If you try to describe our operation as ‘a push to occupy’, weII open our borders, send 3.6M refugees to Europe

 

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος συνέχισε λέγοντας «Η ΕΕ δεν θα πληρώσει 3 δις ευρώ όπως υποσχέθηκε, αλλά η Τουρκία δαπάνησε 40 δις ευρώ χωρίς να πάρει τίποτα από την Ευρώπη».

Αναφορικά με την επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης, ο Ερντογάν δήλωσε πως «Το σχέδιο της Τουρκίας είναι να διασφαλίσει πως όλοι θα επιστρέψουν ξανά στο σπίτι τους» αλλά διευκρίνισε «δεν θα δεχθούμε κανέναν που θα βλάψει την ‘’Πηγή Ειρήνης’’, ιδιαίτερα αμάχους».

On Operation Peace Spring, President Erdogan says Turkeys plan is to make sure everybody can go home again

 

 

 

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε «Οι πόρτες είναι ανοιχτές για όσους εγκαταλείψουν τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το PYD/PKK και ενεργούν για να προστατεύσουν τα σπίτια τους και την τιμή τους, είτε αυτοί είναι Άραβες είτε Κούρδοι ή άλλοι».

 

Facebook Comments