Οι Κούρδοι επισήμως ανακοίνωσαν την επίτευξη συμφωνίας με την Δαμασκό για την ανάπτυξη του συριακού στρατού κατά μήκος της τουρκοσυριακής μεθορίου σήμερα επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

H στήριξη του Μπασάρ αλ Άσαντ στους Κούρδους αναμένεται να αλλάξει καθοριστικά  το σκηνικό. 

«Για να αντιμετωπισθεί η τουρκική επίθεση και να εμποδισθεί η συνέχισή της, επιτύχαμε συμφωνία με την συριακή κυβέρνηση για την ανάπτυξη του στρατού κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων με στόχο την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της κουρδικής ηγεσίας.

Σε άρθρο του Foreign Policy, o στρατηγός των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπανί Αμπντί φέρεται να δηλώνει: «Γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να κάνουμε οδυνηρούς συμβιβασμούς με τη Μόσχα και τον Άσαντ εάν επιλέξουμε συνεργασία μαζί τους. Αλλά αν πρέπει να επιλέξουμε μεταξύ συμβιβασμών και γενοκτονίας του λαού μας, σίγουρα θα επιλέξουμε τη ζωή για τους ανθρώπους μας».

«Πιστεύουμε στη δημοκρατία ως βασική ιδέα, αλλά υπό το πρίσμα της εισβολής της Τουρκίας και της υπαρκτής απειλής που θέτει η επίθεσή της για τον λαό μας, ίσως χρειαστεί να επανεξετάσουμε τις συμμαχίες μας. Οι Ρώσοι και το καθεστώς της Συρίας έχουν κάνει προτάσεις που θα μπορούσαν να σώσουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν υπό την προστασία μας. Δεν εμπιστευόμαστε τις υποσχέσεις τους. Για να είμαι ειλικρινής, είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιον να εμπιστευτούμε», σημειώνει το άρθρο.

Ξεσπά κατά των Αμερικανών ο διοικητής των Κούρδων: «Αφήνετε να μας σφάζουν!»

Ο διοικητής των Κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανώτερο Αμερικανό διπλωμάτη «αφήνετε να μας σφάξουν», ζητώντας να μάθει αν οι ΗΠΑ πρόκειται να κάνουν οτιδήποτε για να προστατεύσουν τους Κούρδους της Συρίας καθώς η Τουρκία συνεχίζει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις.

«Δεν είστε διατεθειμένοι να προστατέψετε τους ανθρώπους, αλλά δεν θέλετε να έρθει άλλη δύναμη και να μας προστατεύσει, μας έχετε πουλήσει, αυτό είναι ανήθικο», είπε συγκεκριμένα ο Μαζλούμ Κομπάνι Αμντί στον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για την Ήττα του ISIS, Γουίλιαμ Ρίμπακ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του cnn.com.

Ο Κούρδος διοικητής αντέτεινε στις ΗΠΑ είτε να κάνουν κάτι για να σταματήσουν την τουρκική επίθεση είτε να επιτρέψουν στις δημοκρατικές δυνάμεις της Συρίας να έρθουν σε συμφωνία με το καθεστώς Άσαντ στη Δαμασκό και τους Ρώσους υποστηρικτές τους. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν θέλουν οι Κούρδοι να στρέφονται προς τους Ρώσους, όπως λένε αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Facebook Comments