Την σκυτάλη από τη Wall Street παίρνουν οι ασιατικές αγορές, με τα χρηματιστήρια της Κίνας να δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης , χωρίς μεγάλες υπερβολές.

Τα ισχυρά κέρδη από εταιρείες του τεχνολογικού κυρίως κλάδου σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των ανησυχιών για την κρίση στην Ελλάδα, χάρισαν χτες τρίτο διαδοχικό ρεκόρ για το τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ενώ και οι υπόλοιποι δείκτες αναφοράς κατέληξαν σε θετικό έδαφος.

Στην Ασία, ο πρόσφατος χρηματιστηριακός ασθενής, η Κίνα, αρχίζει να βρίσκει ξανά την πορεία της , χωρίς να υπάρχει η μεγάλη μεταβλητότητα που παρατηρήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Ο δείκτης  Shanghai Composite καταγράφει άνοδο 0,42%, ερχόμενος από κέρδη 0,9% τη Δευτέρα, ενώ ο δείκτης έχει ανακάμψει 14% από τα χαμηλά της 8ης Ιουλίου. Ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Shenzhen υπεραποδίδει σημειώνοντας άνοδο 1,06%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,58%.

Στο Τόκιο, οι μετοχές κινούνται σε θετικό έδαφος, μετά την τριήμερη ανάπαυλα, με τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου να ηγούνται της ανόδου, καθώς το γιεν συνέχισε να κινείται πλαγιοκαθοδικά έναντι του δολαρίου. Τελευταία βρισκόταν στα 124,31 γιεν ανά δολάριο.

Τόσο ο δείκτης Nikkei όσο και ο ευρύτερος Topix ενισχύονται 0,75% και 0,58% αντίστοιχα.
Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές, ο δείκτης Sensex στην Ινδία ενισχύεται 0,25% ενώ οριακά υψηλότερα κινούνται τόσο ο Kospi στη Σεούλ όσο και ο STI στη Σιγκαπούρη.

Σε ανοδικό έδαφος τερμάτισαν και οι αγορές στο Σίδνεϊ, με το δείκτη ASX 200 να σημειώνει άνοδο 0,47%.

Facebook Comments