Ένα βήμα πριν από τη συμφωνία για το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020 βρίσκονται η ελληνική κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως προκύπτει από δηλώσεις αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών.

Πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι δεν προβλέπεται περαιτέρω επικοινωνία με τους θεσμούς για το θέμα, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά τα μεγέθη του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2020.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Οικονομικών το προσχέδιο που απεστάλη σήμερα στην Κομισιόν περιλαμβάνει αλλαγές στην ποσοτικοποίηση ορισμένων μεγεθών των προβλέψεων που υπήρχαν στο αρχικό προσχέδιο. Κατά τις ίδιες πηγές, οι αλλαγές, δεν αφορούν τους βασικούς δημοσιονομικούς στόχους, ούτε την πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης του 2020 που παραμένει στο 2,8%.

Αφορούν στις εκτιμήσεις για έσοδα από τις 120 δόσεις, τα έσοδα από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, από την αναθεώρηση των δαπανών ενώ νέα πρόβλεψη περιλαμβάνεται για τα έσοδα από τις άδειες για τα τυχερά παιχνίδια, αφού το μέτρο αυτό δεν είχε αποφασισθεί όταν καταρτίζονταν το προσχέδιο.

Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις από την ένταξη των οφειλετών στην ρύθμιση των 120 δόσεων από τον Μάιο έως σήμερα ανέρχονται τα 400 εκατ. ευρώ. Για το 2020 στο προσχέδιο έχουν εγγραφεί έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments