Στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών που έχουν επενδύσει ή σκοπεύουν να επενδύσουν στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και της ενέργειας, πραγματοποιήθηκε και η συνάντησή του με την γερμανική RWE.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον δρ. Schmitz, CEO και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της RWE, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως. Παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ κ. Γιώργου Στάσση, του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεράσιμου Θωμά, της διοίκησης της RWE και του συμβούλου της εταιρίας, Γιώργου Πατεράκη, συζητήθηκαν εκτενώς οι δυνατότητες συνεργασίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς ο γερμανικός κολοσσός θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα μετάβασης σε πιο καθαρές μορφές ενέργειες, έχοντας ξεκινήσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα απόσυρσης λιγνιτικών μονάδων.

Υπενθυμίζεται ότι η RWE επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από περίπου μία δεκαετία καθώς στο παρελθόν συζητήσεις για συνεργασία με την ΔΕΗ υπήρξαν επί εποχής στο τιμόνι της Επιχείρησης του κ. Τάκη Αθανασόπουλου.

Ο σχεδιασμός για από κοινού επενδύσεις δεν προχώρησε τότε. Σήμερα φαίνεται να υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας που στην κυβέρνηση θα επιθυμούσαν να έχει ένα πιο διευρυμένο ρόλο στην εποχή της πλήρους εξυγίανσης και των διαρθρωτικών αλλαγών της ΔΕΗ.

Facebook Comments