Ο στρατός του Άσαντ στη Μάνμπιτζ - Αποχώρησαν οι Αμερικανοί

MarketNews

Ο στρατός του Άσαντ στη Μάνμπιτζ - Αποχώρησαν οι Αμερικανοί, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων βρίσκεται η συριακή πόλη Μάνμπιτζ, ένα από τα προπύργια των Κουρδικών δυνάμεων. Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι η πόλη βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την πόλη Μάνμπιτζ και τις γειτονικές τοποθεσίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Νωρίτερα, ο Γιούσεφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Στρατού που υποστηρίζεται από την Άγκυρα, επεσήμανε ότι κάποιες δυνάμεις του συριακού στρατού έχουν εισέλθει στη Μάνμπιτζ, όμως το μεγαλύτερο μέρος των μαχητών είναι Κούρδοι που προήλθαν από το Χαλέπι.

Ο υπό της ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε σήμερα πως οι δυνάμεις του αποχώρησαν σήμερα από την Μάνμπιτζ.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, από όλμους Κούρδων ανταρτών στη Μάνμπιτζ σκοτώθηκε σήμερα ένας Τούρκος στρατιώτης και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν. Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τουρκικές δυνάμεις απάντησαν  με βομβαρδισμό κουρδικών θέσεων κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 μαχητές.