Οι «εξομολογήσεις» και οι τοποθετήσεις στελεχών για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2015, φαίνεται πως προκαλούν τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την αρχική τοποθέτηση του πρώην Προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, για την «υπερήφανη» διαπραγμάτευση του 2015 και το πόσο απροετοίμαστοι ήταν στην Κουμουνδούρου για να αναλάβουν την διακυβέρνηση του τόπου, μια σειρά παρεμβάσεων από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε με τοποθετήσεις για το θέμα.

Όλη αυτή η συζήτηση, όμως, φαίνεται πως έχει ενοχλήσει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμη περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος επιθυμούσε η περιοδεία του στην Αχαία και το άνοιγμα της πλατφόρμας εγγραφής νέων μελών να σηματοδοτούσε τη νέα αρχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο,  αντ’ αυτού, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το αίτημα προς την Ρωσία το 2015 για τύπωση δραχμών ή αν συζητήθηκε στο τότε υπουργικό συμβούλιο η “έφοδος στο Νομισματοκοπείο”.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν ότι αυτή η συζήτηση δεν βοηθά το κόμμα να προχωρήσει και είναι πολύ πιθανό το ζήτημα να τεθεί στην επόμενη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Με βάση τα παραπάνω, ίσως και να δικαιώνεται εκ των υστέρων ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκος Φλαμπουράρης που είχε πει πως δεν χρειάζεται η αυτοκριτική.

Facebook Comments