Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου ορίστηκε επικεφαλής του γραφείου Tύπου της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν κάποια μέλη της ομάδας.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, υπήρξαν αντιδράσεις για την τοποθέτησή της στην ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της δικαστικής εμπλοκής της δημοσιογράφου αλλά και των σχέσεών της με την ομάδα Παπαγγελόπουλου. Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, αντίθετα, υποστήριξε την τοποθέτησή της και τελικά η δημοσιογράφος διορίστηκε επισήμως και αναλαμβάνει καθήκοντα.

Η Γιάννα Παπαδάκου, δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ, απολύθηκε πρόσφατα από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ βρίσκεται στη δίνη της υπόθεσης Novartis καθώς πολλοί είναι αυτοί που την κατηγορούν για εξωθεσμικές παρεμβάσεις σε δικαστές, με παρότρυνση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Συγκεκριμένα, η κυρία Παπαδάκου έχει καταγγελθεί από την παραιτηθείσα πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ότι την πίεζε να ασκήσει διώξεις κατά πολιτικών προσώπων, σε αλλεπάλληλα ραντεβού που έκανε και σε επισκέψεις της στο γραφείο της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι λειτουργεί κατόπιν οδηγιών από τον κ. Παπαγγελόπουλο -ο οποίος ήδη έχει παραπεμφθεί σε προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη σκευωρία της Novartis. Οι κατηγορίες της Ελένης Ράικου βρίσκονται στην κατάθεσή της στον Άρειο Πάγο, που οδήγησε στη σύσταση της προανακριτικής.

Facebook Comments