Τραμπ όπως Αλέφαντος: Αποκάλεσε τον πρόεδρο Ματαρέλα ως… Μοτσαρέλα

MarketNews

Τραμπ όπως Αλέφαντος: Αποκάλεσε τον πρόεδρο Ματαρέλα ως… Μοτσαρέλα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ έδωσε συνέντευξη Τύπου με τον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα στο Λευκό Οίκο την Τετάρτη, όπου ο Τραμπ  επαίνεσε την ιστορική σχέση του των ΗΠΑ με την Ιταλία και μίλησε για την αγάπη του για τον «Ιταλό» εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο.

Τα κοινωνικά μέσα, φυσικά, απόλαυσαν την αντίδραση της Ιταλίδας διερμηνέα του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο, καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ διεκδίκησε την κοινή ιστορία των Η.Π.Α. με την Ιταλία που χρονολογείται από την αρχαία Ρώμη.

Καθώς μιλούσε ο Τραμπ, όλοι έσπευσαν να επιστήσουν την προσοχή στις μεταβαλλόμενες εκφράσεις του Ιταλίδας διερμηνέα καθώς καθόταν πίσω του, ενώ ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα  κρατούσε σημειώσεις.

Βέβαια, πέρα από την ιστορική σχέση ΗΠΑ-Ιταλίας που κρατά από την αρχαία Ρώμη, ο Τραμπ υπέπεσε και σε άλλο λάθος, καθώς αποκάλεσε τον πρόεδρο Ματαρέλα ως πρόεδρο «Μοτσαρέλα» με την διερμηνέα να απορεί για ακόμη μια φορά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε και για την αγάπη του για τον «Ιταλό» εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο και συνέχισε επαινώντας τη μακρά σχέση της Αμερικής με την Ιταλία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ιταλία συνδέονται από μια κοινή πολιτιστική και πολιτική κληρονομιά που χρονολογείται από χιλιάδες χρόνια στην αρχαία Ρώμη», δήλωσε ο Τραμπ.

Αν και είναι φυσικά ψευδές, καθώς αυτό υποδηλώνει ότι η Αμερική – που ιδρύθηκε το 1776 – μοιράζεται μια άμεση ιστορία με την αρχαία Ρώμη – που ιδρύθηκε το 753 π.Χ., κατέρρευσε το 410μ.Χ. – τα δύο έθνη μοιράζονται μια κοινή πολιτιστική και πολιτική ιστορία.