Η Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται να κλείσει τις ρωγμές μιας διχασμένης ΕΚΤ

MarketNews

Η Κριστίν Λαγκάρντ έρχεται να κλείσει τις ρωγμές μιας διχασμένης ΕΚΤ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Θέμα ημερών είναι η Κριστίν Λαγκάρντ να διαδεχθεί τον Μάριο Ντράγκι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) υπό την ηγεσία του Μάριο Ντράγκι την ερχόμενη Πέμπτη μπορεί να είναι ζωηρή, δεδομένου του μεγάλου ρήγματος μεταξύ των αξιωματούχων της για τις νέες αγορές ομολόγων.

Δείτε επίσης: Έρχονται αυξήσεις στις επικουρικές - Ποιοι θα πάρουν έως 52 ευρώ το μήνα
Μετά την ανακοίνωση μίας σειράς μέτρων στήριξης τον Σεπτέμβριο – που περιλάμβαναν μία μείωση επιτοκίου και την απόφαση επανέναρξης των αγορών ομολόγων για να δοθεί ώθηση στην οικονομία – δεν αναμένονται σημαντικές εξαγγελίες. «Το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης θα αποτελέσουν οι αποχαιρετιστήριες ευχές για τον Ντράγκι», δήλωσε αναλυτής της Wealth Management.

Οι κύριοι αντίπαλοι του πρόσφατου πακέτου κινήτρων του Μάριο Ντράγκι, μετατοπίζουν πλέον την προσοχή τους από την άσκηση κριτικής στο ανανεωμένο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του, στην διάδοχό του στην προεδρία της κεντρικής τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ.