Εντός της εβδομάδας οι πρώτες ψηφοφορίες για την έρευνα κατά του Trump

MarketNews

Εντός της εβδομάδας οι πρώτες ψηφοφορίες για την έρευνα κατά του Trump, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αξιωματικός του αμερικανικού στρατού που εργάζεται στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου πρόκειται να καταθέσει σήμερα ενώπιον του Κογκρέσου ότι τον είχε «θορυβήσει» η τηλεφωνική συνδιάλεξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με αντίτυπο της εναρκτήριας τοποθέτησής του που περιήλθε χθες Δευτέρα στην κατοχή πολλών αμερικανικών ΜΜΕ.

«Με θορύβησε το τηλεφώνημα», αναφέρει ο αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν στη γραπτή τοποθέτησή του, που αναμένεται να κάνει σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αντίτυπο της οποίας δημοσιεύει, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα The New York Times . «Δεν θεωρούσα ότι ήταν προσήκον να διατυπώνεται σε μια ξένη κυβέρνηση η απαίτηση να διενεργήσει έρευνα για έναν αμερικανό πολίτη», πράγμα που «θα μπορούσε να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», εξηγεί.

Μετά την κλήση, ο Βίντμαν διευκρινίζει ότι «εξέφρασε τις ανησυχίες του στον επικεφαλής νομικό σύμβουλο» του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.