Άνοδο σημείωσαν σημείωσαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου καθώς οι προσδοκίες για συμφωνία στον ΟΠΕΚ σχετικά με τη μείωση της παραγωγής αντιστάθμισαν τις αυξανόμενες ενδείξεις για αύξηση της παγκόσμιας προσφοράς και των αποθεμάτων.

Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Χαλίντ αλ-Φαλίχ δήλωσε σήμερα πως είναι αισιόδοξος ότι ο ΟΠΕΚ θα επισημοποιήσει την προκαταρκτική συμφωνία για την παραγωγή που επιτεύχθηκε στην Αλγερία τον Σεπτέμβριο.

«Συνεχίζω να είμαι αισιόδοξος ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην Αλγερία για περιορισμό της παραγωγής θα μεταφραστεί, Θεού θέλοντος, σε περιορισμούς στα επίπεδα των κρατών και σε δίκαιες και ισορροπημένες μειώσεις ανάμεσα στις χώρες», δήλωσε ο υπουργός στο τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya TV.

Ο Φαλίχ δήλωσε ότι πιστεύει πως ισορροπία της αγοράς θα αποκατασταθεί και ότι μια συμφωνία από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) στη συνεδρίαση του στη Βιέννη στις 30 Νοεμβρίου θα επισπεύσει την ανάκαμψη.

Στις 13:20 ώρα Ελλάδας, το πετρέλαιο μπρεντ σημείωσε άνοδο 60 σεντς στα 47,23 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο κατά 50 σεντς στα 46,07 δολάρια το βαρέλι.

Facebook Comments