Και νέος δανεισμός της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο – Στο -0,08% τα έντοκα τριμήνου

MarketNews

Και νέος δανεισμός της Ελλάδας με αρνητικό επιτόκιο – Στο -0,08% τα έντοκα τριμήνου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε περαιτέρω αρνητικό έδαφος και σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησε το επιτόκιο στα τρίμηνα έντοκα κατά τη νέα δημοπρασία στην οποία προχώρησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ. ‘Έτσι, η απόδοση στους τίτλους 91 ημερών βρέθηκε στο -0,08% από το -0,02% που είχε βρεθεί στην προηγουμένη αντίστοιχη έκδοση στις αρχές Οκτωβρίου. Η Ελλάδα επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την παρουσία της στο κλαμπ των χωρών με αρνητικά επιτόκια, το οποίο αν και έχει συρρικνωθεί το τελευταίο διάστημα, ξεπερνά τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία διεθνώς.

Σύμφωνα με τους αναλυτές αυτή η εξέλιξη αποτελεί άλλο ένα "ορόσημο" για την Ελλάδα, στέλνοντας ακόμη ένα σήμα βελτίωσης της εμπιστοσύνης των επενδυτών απέναντι στα ελληνικά assets.

Πιο αναλυτικά, το Ελληνικό Δημόσιο άντλησε 487,5 εκατ. ευρώ από τη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων 13 εβδομάδων (τρίμηνης διάρκειας), με την έκδοση να υπερκαλύπτεται κατά 3,22 φορές, έναντι 2,71 στην προηγούμενη δημοπρασία,  και τις προσφορές να φτάνουν το 1,209 δισ. ευρώ. Όπως σημειώνει ο ΟΔΔΗΧ, έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού (375 εκατ. ευρώ) καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 112,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Κούρταλη Ελευθερία