Μετά από αρκετές ώρες οι φοιτητές αποχώρησαν από την ΑΣΟΕΕ με συνθήματα και πορεία προς το Πολυτεχνείο, ενώ νωρίτερα είχαν αποχωρήσει και οι δυνάμεις των ΜΑΤ από το προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, μετά τις διαβουλεύσεις που έγιναν.

Νωρίτερα:

Να μπουν εκ νέου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ)-ΑΣΟΕΕ επιχείρησε νωρίτερα ομάδα ατόμων, μία ημέρα μετά την εκκένωση χώρων του, με επέμβαση της ΕΛΑΣ.

Οι δεκάδες ταραξίες πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ που ήταν στο σημείο κι απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Οι αστυνομικοί έχουν μπει στο προαύλιο του ΟΠΑ.

Με χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου, η λειτουργία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει ανασταλεί προληπτικά από σήμερα έως και την επόμενη Κυριακή 17 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Ιδρύματος, που τελούσαν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνταν ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Facebook Comments