Η δεύτερη κατάθεση του Κωνσταντίνου Φρουζή στην προανακριτική για τη  Novartis βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ σημειώνεται πως ξεκίνησε με ένταση, καθώς οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να διακόψουν την εισαγωγική του τοποθέτηση και να ξεκινήσει ο γύρος των ερωτήσεων.

Οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν, υποστηρίζοντας «Ήδη τρεις φορές επιδιώξατε να μη μιλήσει. Αφήστε τον».

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο κ Φρουζής επανήλθε στην συνάντηση που είχε με την κυρία Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018 λέγοντας πως «ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της κουβέντας γιατί δεν έχω κληθεί έως σήμερα να καταθέσω. Η κυρία Τουλουπάκη δεν εννοούσε να καταθέσω αυτά που ήξερα αλλά ζητούσε να πω αυτά που η ίδια ήθελε».

Σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως την συνάντηση του Μαΐου επιβεβαιώνει και δημοσίευμα της Γιάννας Παπαδάκου τον Ιούλιο του ίδιου έτους, λέγοντας χαρακτηριστικά «Διάβασα πως υπήρξαν αμφιβολίες αν έγινε η συνάντηση μου με Τουλουπακη. Σας διαβεβαιώνω πως η συνάντηση έγινε. Στις 23/6/18 η Παπαδάκου σε δημοσίευμα της την επιβεβαίωνε».

Επίσης ο κ Φρουζής αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Επιβεβαίωση των ισχυρισμών Φρουζή μέσω του άρθρου της Γ. Παπαδάκου

Η Γιάννα Παπαδάκου έχει επιβεβαιώσει μέσω περσινού της άρθρου τα προχτεσινά λεγόμενα Φρουζή, δηλαδή πως υπήρξε συνάντηση του με την Τουλουπάκη, όπου του πρότεινε να γίνει προστατευόμενος μάρτυρας.

Συγκεκριμένα, η κ. Παπαδάκου ανέφερε στο ρεπορτάζ της «ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis είχε περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στην οδό Λουκάρεως με απόλυτα διακριτικό τρόπο και συνάντηση έγινε προκειμένου ο πρώην αντιπρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας να δώσει εξηγήσεις για τους λογαριασμούς του στην Ελβετία και κλείστηκε μετά την αποστολή κλήσης ως υπόπτου του κυρίου Φρουζή, η οποία εστάλη από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Ήταν μάλιστα η πρώτη συνάντηση του κ. Φρουζή με την κ. Τουλουπάκη».

Ραγκούσης: «Η ΝΔ κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση ένα κατηγορούμενο τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο»

Εισερχόμενος στην αίθουσα ο Γ. Ραγκούσης επεσήμανε πως «η ΝΔ θεωρεί σκευωρία το σκάνδαλο με προστατευόμενος μάρτυρες με αποφάσεις που εγκρίθηκαν από τρεις αντιεισαγγελείς και τώρα κατασκευάζει εντυπώσεις με βάση ένα κατηγορούμενο τον Φρουζή και ένα πολιτικό πρόσωπο».

Οι ερωτήσεις προς κ. Φρουζή

Πλεύρης: Πείτε μου, τον κ. Αβραμόπουλο τον είχατε συναντήσει;

Φρουζής: Ποτέ

Πλεύρης: Τον κ. Βενιζέλο;

Φρουζής: Ποτέ

Πλεύρης: Τον κ. Κουτρουμάνη

Φρουζής: Ως μέλος ΣΦΕΕ

Πλεύρης: Τον Στουρνάρα;

Φρουζής: Ως ΙΟΒΕ

Πλεύρης: Λοβέρδο;

Φρουζής:  Τον είδα μια φορά σε αίθουσα με 20 άτομα

Πλεύρης: Τον Λυκουρέντζο;

Φρουζής: Μια – δυο φορές

Πλεύρης: Τον Σαλμά;

Φρουζής: 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ

Πλεύρης: Τον Γεωργιάδη;

Φρουζής: 4-5 φορές ως ΣΦΕΕ και πάντα παρουσία μελών ΣΦΕΕ. Τον Νοέμβριο με τον Γεωργιάδη ψηφίστηκε νομοσχέδιο τιμολόγησης φαρμάκων. Είχαμε όλοι πρόβλημα με τα εκτός πατέντας φάρμακα. Το 2013-14 έγινε μείωση τιμών έως 50%. «Ο ΣΦΕΕ είχε πρόβλημα γιατί βασιζόταν κυρίως στα εκτός πατέντας φάρμακα. Ήταν περίοδος πολέμου με την κυβέρνηση. Δεν ήμασταν ποτέ φιλικοί προς κυβέρνηση και υπουργό!!!»

Πλεύρης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έπεσε η φαρμακευτική δαπάνη;

Φρουζής: Η δαπάνη αυξήθηκε στην εξωνοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη, έφθασε στα 4 δις ευρώ. Έβλεπα τότε πολλά στελέχη της τότε αντιπολίτευση πριν το 2015. Τον Σταθάκη τρεις φορές. Την Κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ για θέματα υγείας. Πήγα στη Κουμουνδούρου αρκετές φορές με τον Ξανθό. Πολλές φορές.

«Τους είδα πριν το νομοσχέδιο γα τη φαρμακευτική δαπάνη. Ήμουν με καμία δεκαριά στη Βουλή. Γι’ αυτό που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήμασταν χαρούμενοι που καταψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Είδα και τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά. Δεν είχα ενοχή να τους δω. Και τον Νίκο Φίλη είδα στην “Αυγή”. Και τον Δραγασάκη και τον Χουντή».

 Τι ανέφερε για Πικραμμένο -Σαμαρά

«Τον Παναγιώτη Πικραμένο τον έχω δει μόνο μία φορά στο φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής».

«Τον Σαμαρά τον συνάντησα σε μια μεγάλη κι ανοικτή συνάντηση, παρουσία της Μέρκελ. Είχα κληθεί εκεί ως πρόεδρος του ΣΦΕΕ. Δίπλα μου καθόταν ο Δασκαλοπουλος, ως προεδρος ΣΕΒ. Ήμουν μάλιστα και επιθετικός ως προς την γερμανική αντιπροσωπεία για να πιέσει την κυβέρνηση Σαμαρά να μας πληρώσει».

Και πρόσθεσε «Δεν συνάντησα ποτέ πριβέ τον Σαμαρά, δεν μετάφερα ποτέ τίποτα σε αυτόν, ούτε τροχήλατη, ούτε ιπτάμενη βαλίτσα».

 «Πιο ευνοικό το πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ»

«Η παρέμβαση μου για τα χρέη της φαρμακοβιομηχανίας έπαιξε στον Τύπο.

Με νομοθεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επιτράπηκε κατόπιν αύξηση της τιμής του φαρμάκου. Τα πρωτότυπα φάρμακα ήταν σε ευνοϊκό πλαίσιο επί ΣΥΡΙΖΑ. Όχι επί Σαμαρά». 

Για τον πρώην συνεργάτη του Φιλίστωρ Δεσταμπασίδη

«Ο Δεσταμπασίδης έφυγε το 2014. Εγώ το 2015. Είχε γίνει εσωτερικός έλεγχος – το πόρισμα το έχω- και παραβίαζε εσωτερικές διαδικασίες. Αλλοίωνε τα ποσά για να μην χρειάζονται υπογραφές προϊσταμένων του. Υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι γινόταν με χρήματα».

Για την πρώην ιδιαιτέρα του, Μαίρη Μαραγκέλη

«Επί τρία χρόνια με έκλεβε. Ήταν γραμματέας μου για 11 χρόνια. Είχα αναθέσει πολλά προσωπικά μου πράγματα σε εκείνη. Ακόμα και τα φροντιστήρια παιδιών μου. Το 2015 άρχισα να τη βάζω στη γωνία. Ήμουν σε αντίδικια και με τους δυο παραπάνω». 

Τι είπε για τον Νίκο Μανιαδάκη

«Τον Μανιαδάκη τον γνώριζα ως έναν άνθρωπο που προσπαθούσε να βγάλει άκρη με δελτία τιμών κι ένα δικό του λογισμικό».

«Ο τζίρος της Novartis εκτοξεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο τζίρος εκτοξεύτηκε επί ΣΥΡΙΖΑ. Αλματώδης αύξηση. Από τα 330 εκατ. πήγε στα 400 -420 εκατ.»

Η κλήση από το FBI

«Στο τέλος του 2018 έγιναν δυο περίεργα γεγονότα. Με πήραν από τις ΗΠΑ, το  FBI. Με πήραν από το New Jersey. Ήθελαν να μιλήσουν μαζί μου. Ήθελαν ραντεβού εκτός Ελλάδας. Στη Βιέννη.  Ήταν Οκτώβριος του 2018. Όταν τους είπα πως είχα απαγόρευση εξόδου μου είπαν πως θα φροντίσουν οι ελληνικές αρχές. Τους είπα πως δεν θέλω να φύγω από Ελλάδα. Μίλησαν με τον δικηγόρο του. “Ελάτε Ελλάδα”, τους είπε. Μετά εξαφανίστηκαν».

Facebook Comments