Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης διαψεύδει την ύπαρξη σχεδίου για πώληση ασφαλιστικών οφειλών 12 δις ευρώ σε funds.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Βρούτσης, «δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την πώληση 12 δις ευρώ ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών σε funds, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα».

Νωρίτερα:

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει την πώληση δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ασφαλιστικά ταμεία σε ιδιώτες επενδυτές, προκειμένου να λάβει εμπροσθοβαρώς ρευστότητα και να βελτιώσει τη γενική εισπραξιμότητα των οφειλών, ανέφεραν ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters την Πέμπτη.

Όπως σημειώνει το πρακτορείο, σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του, η νέα κυβέρνηση υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγωνίζεται να αυξήσει την εισροή επενδύσεων και να βελτιώσει αλματωδώς τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης της χώρας, απαλλάσσοντας μεταξύ άλλων το τραπεζικό σύστημα από το βάρος των εξαιρετικά δυσβάσταχτων “κόκκινων” δανείων.

Προσπαθεί επίσης, όπως σημειώνει το Reuters, να εξορθολογίσει τους ισολογισμούς των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης, προκειμένου να ενισχύσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

“Υπάρχει μια στρατηγική να πωληθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία, τις οποίες το σύστημα δεν κατάφερε να συλλέξει τα προηγούμενα χρόνια”, ανέφερε ένας εκ των Ελλήνων κυβερνητικών αξιωματούχων στο Reuters.

Facebook Comments