SEAT Mii electric: Η ηλεκτροκίνηση γίνεται προσιτή

Σάλτας Νίκος

SEAT Mii electric: Η ηλεκτροκίνηση γίνεται προσιτή, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το SEAT Mii electric είναι το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μάρκας που καθιστά την τεχνολογία οικονομικά προσιτή, με κόστος αγοράς στο ίδιο επίπεδο με ένα όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης και χαμηλό κόστος συντήρησης. Το Mii electric είναι το ιδανικό όχημα για την πόλη που συνδυάζει δυναμικές επιδόσεις με πρακτικότητα χάρη στον ηλεκτροκινητήρα 61kW με μπαταρία ιόντων λιθίου 32,3kWh. Το ηλεκτρικό Mii μπορεί να φτάσει τα 50 km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα και προσφέρει αυτονομία 260 χιλιομέτρων.Το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης προσφέρει πολλαπλές επιλογές επαναφόρτισης ενώ αναπληρώνει το 80% της χωρητικότητας της μπαταρίας σε μόλις μία ώρα (DC 40kW).

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα παραγωγής της SEAT θέτει επίσης τα θεμέλια για μελλοντικά μέλη στην οικογένεια, με περισσότερα EVs και PHEVs στο εγγύς μέλλον, συμπεριλαμβανομένων του πλήρως ηλεκτρικού SEAT el-Born, plug-in υβριδικών εκδόσεων του Tarraco και Leon καθώς και της υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικών εκδόσεων του CUPRA Formentor και CUPRA Leon

 Η εφαρμογή DriveMii App συνδέει το Mii electric με το smartphone δίνοντας πρόσβαση σε μουσική, ραδιόφωνο και πλοήγηση. Σχεδιασμένο για το μέλλον Η μετάβαση σε ένα αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, ανοίγει τις πόρτες σε μία οδηγική εμπειρία που ταιρίαζει πιο φυσικά με το περιβάλλον ενός αυτοκινήτου πόλης. Χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις του, το Mii electric προσφέρει μεγάλη ευελιξία κατά την οδήγηση στην πόλη και στο παρκάρισμα. Έχει σχεδιαστεί για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες οδηγικές απαιτήσεις, είτε κινείται στους πολυσύχναστους δρόμους της πόλης είτε κινείται στα προάστια.
 
 Το Mii electric έχει τις διαστάσεις για να πετύχει ως αυτοκίνητο πόλης με συνολικό μήκος 3.556mm, πλάτος 1.645mm, ύψος 1.481mm και μεταξόνιο 2.421mm. Το πλαίσιο έχει προσαρμοσθεί και ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει μία πιο ακριβή, σταθερή και ελεγχόμενη οδήγηση ενώ το υδραυλικό τιμόνι εξασφαλίζει μία καλά σταθμισμένη σχέση μεταξύ οδηγού, οχήματος και ασφάλτου. Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Mii, αποδίδει 61 kW (83PS) ισχύ και 212 Nm ροπή, ενώ το πεντάθυρο όχημα μπορεί να φτάσει τα 50km/h σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Το Mii electric μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 12,3 δευτερόλεπτα και την μέγιστη ταχύτητα των 130km/h. Αυτό το αυτοκίνητο δεν έχει κατασκευαστεί μόνο για να ικανοποιήσει τις οδηγικές ανάγκες στη πόλη αλλά προσφέρει και απίστευτη γκάμα δυνατοτήτων από το πακέτο μπαταριών ιόντων λιθίου των 32.3kWh. Η προηγμένη τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας παρέχει αυτονομία μέχρι και 259 χιλιόμετρα (WLTP), ενώ με αποκλειστική χρήση στη πόλη φτάνει μέχρι και τα 358 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση.
 
Στη Γερμανία, για παράδειγμα, για διάστημα 36 μηνών και 10.000 χιλιόμετρα ετησίως, κοστίζει περίπου € 145 / μήνα (χωρίς προκαταβολή). Το μοντέλο μίσθωσης θα είναι αρχικά διαθέσιμο στη Νορβηγία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.Εκτός από την προσιτή τιμή που κάνει το Mii electric ελκυστικό, η SEAT προσφέρει επίσης και τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών επαναφόρτισης, ώστε είτε είστε στο σπίτι σας, είτε έχετε φτάσει στον προορισμό σας ή βρίσκεστε ακόμα στο δρόμο, η επαναφόρτιση να είναι απλή και χωρίς προβλήματα. Το ηλεκτρικό Mii είναι συμβατό με διάφορα συστήματα φόρτισης, έτσι αν είστε στο σπίτι σας μπορείτε να το συνδέσετε σε μια παραδοσιακή AC πρίζα και AC wallbox (διάφορες επιλογές εγκατάστασης είναι διαθέσιμες) μέσω δημόσιου σημείου φόρτισης ή αν βρίσκεστε στο δρόμο σε ένα CCS DC σημείο γρήγορης φόρτισης. 
 
Τεχνικά χαρακτηριστικά Κινητήρας: Μέγιστη ισχύς 61kW (83PS) Μέγιστη ροπή 212 Nm Μπαταρία: Ιόντων λιθίου Χωρητικότητα 32,3kWh (καθαρή ενέργεια) Χρόνος φόρτισης σε DC 40kW έως 80%, ~ 1 ώρα Χρόνος φόρτισης σε AC 7.2kW έως 80%, ~ 4 ώρες Αυτονομία: Συνδυασμένος: 250 - 259χλμ (WLTP) Κύκλος πόλης: 349 - 358χλμ (WLTP) Επιδόσεις: Επιτάχυνση 0-50km / h σε 3,9 δευτερόλεπτα 0-100km / h σε 12,3 δευτερόλεπτα Μέγιστη ταχύτητα 130χλμ / ώρα Διαστάσεις: Μήκος: 3,556mm Πλάτος: 1.645mm Ύψος: 1,481mm Μεταξόνιο: 2,421mm Χωρητικότητα χώρου αποσκευών: 250 λίτρα (έως 923 λίτρα με αναδίπλωση πίσω καθισμάτων)