Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020

MarketNews

Νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε κάθε Alfa Romeo, ο οδηγός απολαμβάνει την κορυφαία τεχνολογία που συνδυάζεται με την πολύτιμη τεχνική κληρονομιά της μάρκας και την αξεπέραστη οδηγική αίσθηση.

Η επιλογή της Giulia ή της Stelvio αποτελεί μια άρνηση να συμβιβαστεί κανείς στους περιορισμούς που έχει ένα μοντέλο που εστιάζει είτε μόνο στον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, είτε μόνο στην άνεση. Για την Alfa Romeo αυτά τα δύο χαρακτηριστικά συνυπάρχουν αρμονικά προσφέροντας μια απολαυστική και ασφαλή εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες.

Αυτή η φιλοσοφία αποτέλεσε τη βάση που καθόρισε κάθε στάδιο της εξέλιξης των ανανεωμένων Giulia και Stelvio, οι οποίες για το 2020 εξελίχθηκαν σε τρία επίπεδα, τα οποία έρχονται να συμπληρώσουν στοιχεία που ήδη διαθέτουν τα μοντέλα όπως η μηχανολογική καινοτομία, η οδική συμπεριφορά που αποτελεί το μέτρο σύγκρισης στην κατηγορία τους και βέβαια το Ιταλικό στιλ. Πλέον η ποιότητα του εσωτερικού, η τεχνολογία και η συνδεσιμότητα απολαμβάνουν τα ίδια κορυφαία επίπεδα χάρη στα νέα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS), την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 και το εντελώς νέο και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων.

Νέο σύστημα πολυμέσων

Η επαφή του οδηγού με το αυτοκίνητο στις Giulia και Stelvio είναι άμεση. Το γρήγορο και ακριβές σύστημα διεύθυνσης, η κορυφαία οδική συμπεριφορά, η κατανομή βάρους και η αστραπιαία απόκριση σε κάθε εντολή χαρακτηρίζουν απόλυτα την εμπειρία οδήγησης. Η επίτευξη της οδηγικής απόλαυσης αποτελεί μια μοναδική μίξη του πάθους και της ασφάλειας. Στις νέες Giulia και Stelvio MY2020, το σύστημα πολυμέσων εξελίχθηκε σε ένα νέο επίπεδο, ώστε να έχει ακόμα μεγαλύτερες δυνατότητες και παράλληλα να είναι πιο φιλικό στη χρήση.

Στον κέντρο του πίνακα οργάνων δεσπόζει η νέα οθόνη TFT των 7 με την ανανεωμένη διαμόρφωση ώστε οι πληροφορίες να παρέχονται με πιο ευανάγνωστο τρόπο και παράλληλα να εμφανίζονται οι παράμετροι των συστημάτων αυτόνομης οδήγησης.

Στην κεντρική κονσόλα η οθόνη των 8,8 είναι πλέον αφής με νέα εμφάνιση και λογισμικό ώστε να προσαρμόζεται πολύ εύκολα στις απαιτήσεις του χρήστη. Ο οδηγός μπορεί εύκολα να διαμορφώνει την οθόνη ώστε να επιλέγει τις πληροφορίες του συστήματος D.N.A., του κλιματισμού, του ηχοσυστήματος, των συστημάτων ADAS, κτλ. Για όλες τις λειτουργίες ο οδηγός μπορεί να επιλέξει αν θα χρησιμοποιήσει την οθόνη αφής ή τον περιστροφικό διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα.

Εργονομία υψηλής αισθητικής

Το Ιταλικό στιλ της Alfa Romeo έχει ένα μοναδικό τρόπο να καλύπτει την πολυπλοκότητα κάτω από ένα πέπλο απλότητας. Αποτέλεσμα είναι ένα κομψό σύνολο με υψηλή εργονομία και αισθητική. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, η έρευνα και η μοντέρνα τεχνολογία οδήγησαν σε μια σειρά αλλαγών που βελτιώνουν την πρακτικότητα διατηρώντας το απαράμιλλο στιλ. Η νέα κεντρική κονσόλα φιλοξενεί μεγαλύτερους και πιο εύκολα προσβάσιμους αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και χώρο ασύρματης φόρτισης.

Νέος είναι και ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων που είναι επενδεδυμένος με δέρμα, ενώ στη βάση του υπάρχει ένα λογότυπο με την ιταλική σημαία. Ανανεωμένος είναι και ο περιστροφικός επιλογέας μέσω του οποίου ελέγχεται το σύστημα πολυμέσων με ακόμα πιο ποιοτική αίσθηση και ακρίβεια στη λειτουργία του. Τέλος το τιμόνι έχει διαφορετικό υλικό επένδυσης ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού και έχει επανασχεδιαστεί για να φιλοξενήσει τις λειτουργίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 2

Στις νέες Giulia και Stelvio ΜΥ2020 παρουσιάζονται και μία σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) που επιτρέπουν στο όχημα αυξημένα επίπεδα αυτόνομης οδήγησης και μια τέλεια ισορροπία ανάμεσα στην οδηγική απόλαυση, την άνεση και την ασφάλεια. Η αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2 που διαθέτουν τα νέα μοντέλα, ορίζεται ως η δυνατότητα του αυτοκινήτου να ελέγχει αυτόνομα το γκάζι, το φρένο και το τιμόνι σε δεδομένες συνθήκες, πάντα κάτω από την επίβλεψη του οδηγού, έτσι ώστε να προσφέρονται αυξημένα επίπεδα άνεσης στις μεγάλες διαδρομές.

Mερικά από τα βασικά συστήματα με τα οποία εφοδιάζονται τα μοντέλα ΜΥ2020 είναι:

Lane Keeping Assist (σύστημα διατήρησης πορείας): το οποίο σε περίπτωση απόκλισης της πορείας του αυτοκινήτου από τη λωρίδα κυκλοφορίας ειδοποιεί ηχητικά και με οπτική ένδειξη τον οδηγό, ενώ παράλληλα διορθώνει αυτόματα την πορεία.

Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας): το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σε περίπτωση που κάποιο όχημα κινείται στην τυφλή γωνία του αυτοκινήτου και επενεργεί στο τιμόνι σε περίπτωση που διαγνώσει επικείμενη σύγκρουση.

Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας): το συγκεκριμένο σύστημα μεταβάλει την ταχύτητα του οχήματος έτσι ώστε να διατηρεί σταθερά ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Σε συνεργασία με το Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control (σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και ελέγχου ταχύτητας) το Active Cruise Control μπορεί να διατηρεί αυτόματα την ταχύτητα του οχήματος εντός των ορίων.

Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης): σε περίπτωση που το σύστημα διαπιστώσει κόπωση του οδηγού τον ειδοποιεί ώστε να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Υπηρεσίες Alfa Connected

Οι νέες Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 εφοδιάζονται με τις υπηρεσίες Alfa Connected, που προσφέρουν προηγμένες λύσεις συνδεσιμότητας για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

Συνεργάτες υψηλής προστιθέμενης αξίας

Για τη δημιουργία των Giulia και Stelvio ΜΥ2020, η Alfa Romeo, αξιοποίησε μια σειρά αναγνωρισμένων προμηθευτών που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εκείνη για την τελειότητα.

Marelli

Το νέο σύστημα πολυμέσων 8.8" Alfa Romeo 3d connect touch, εξελίχθηκε από τη Marelli και προσφέρει ένα πλήθος λειτουργιών. Μέσω της οθόνης αφής των 8,8 ιντσών που είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό ο χρήστης μπορεί εύκολα και γρήγορα να ελέγχει το ηχοσύστημα, το σύστημα πλοήγησης, τον κλιματισμό, τη λειτουργία του D.N.A., κτλ. Παράλληλα το προηγμένο σύστημα αναγνώρισης φωνής και η συμβατότητα με τις εφαρμογές Apple CarPlayTM και Android AutoTM προσφέρουν το απόλυτο πακέτο συνδεσιμότητας.

Bosch

Η Bosch εξέλιξε για τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio MY2020 το πλέον πλήρες πακέτο συστημάτων ADAS το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά συστημάτων δίνοντας τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 (SAE). Για τη λειτουργία των συστημάτων εκτός των άλλων συνεργάζονται ένα τοποθετημένο στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου radar, μια νέα κάμερα υψηλής ανάλυσης και η ηλεκτρική κρεμαγιέρα, στοιχεία που προμηθεύει η Bosch.

Mi Electric Scooter Pro

H Alfa Romeo εστιάζει στο μέλλον της αυτοκίνησης όπου η οδηγική απόλαυση συμβαδίζει απόλυτα με την προστασία του περιβάλλοντος. Η ειδική έκδοση του Mi Electric Scooter Pro με τα σήματα της Alfa Romeo είναι η ιδανική λύση για διαδρομές στην πόλη με ξεχωριστό στιλ και αξεπέραστη ευελιξία. Η αυτονομία του Mi Electric Scooter Pro είναι 45χλμ., ενώ μπορεί να κινηθεί με ταχύτητα έως 25χλμ./ώρα.