Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα ξεκαθαρίσει  οριστικά και αμετάκλητα  το τοπίο και το εύρος  για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Οι ανώτατοι δικαστές με την απόφασή τους, που θα λάβουν μετά από τη διεξαγωγή «πιλοτικής « δίκης ,καλούνται να κρίνουν  το σύνολο των ενστάσεων και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει τα τελευταία χρόνια με τις περικοπές σε κύριες επικουρικές συντάξεις και τις περικοπές σε δώρα και επιδόματα. Το θέμα εξάλλου, όπως προκύπτει και από τη σχετική αίτηση του ΕΦΚΑ είναι  πολύ σημαντικό και αφορά χιλιάδες συνταξιούχους. Μόνο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως προκύπτει, εκκρεμούν περί τις 6.000 αγωγές.

Σύμφωνα με το In.gr, η Ολομέλεια του ΣτΕ θα συγκληθεί και θα αποφανθεί επί όλων των θεμάτων μετά την προσφυγή του  ΕΦΚΑ  που ζητούσε να κριθεί το ζήτημα από το Ανώτατο Δικαστήριο. Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό  από τριμελή επιτροπή του Ανωτάτου Δικαστηρίου στην οποία προήδρευσε η Πρόεδρος του ΣτΕ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και μετείχε ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος αλλά και η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Facebook Comments