Υποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ο εισηγητής του κόμματος Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η τελική πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για την αναθεώρηση του κρίσιμου άρθρου 54 δεν ικανοποιεί καθώς παραμένουν αρρύθμιστες ουσιώδεις παρατηρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει την διάταξη αν παραμείνει ως έχει με αποτέλεσμα να “σπάσει” η διαφαινόμενη ομοφωνία όλων των πτερύγων της Βουλής.

Μέχρι τώρα υπέρ της ρύθμισης φαίνεται πως είναι εκτός από την ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής, το  ΚΚΕ, το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση .

«Έγιναν κάποιες βελτιώσεις που είχαμε ζητήσει. Έγινε προσθήκη του πραγματικού δεσμού. Επίσης έχει ομογενοποιηθεί όπως ζητήσαμε η ορολογία.

Εξακολουθούν όμως να υπάρχουν δύο θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί και το ένα εξ αυτών είναι ουσιώδες.

Θεωρούμε ότι δεν πρέπει να είναι δυνητική – αλλά οριστική –  η ρύθμιση ως προς την καθιέρωση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια του κοινού νομοθέτη αλλά  να είναι και στο Σύνταγμα και στο νόμο ξεκάθαρο» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος .

Πηγές από την Κουμουνδούρου υπενθύμιζαν εξάλλου ότι  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την χθεσινή του ομιλία στην Νίκαια υποστήριξε ότι η ΝΔ «κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους ομογενείς» και υποστήριξε ότι «Έβαλε το ΚΚΕ κάποιες εν πάση περιπτώσει προϋποθέσεις κι έρχονται τώρα και λένε «τις ικανοποιούμε όλες». Γιατί; Για να αποδείξει εδώ ο συντοπίτης σας ο υπουργός Εσωτερικών ότι είναι μεγάλος μεταρρυθμιστής.  Με συγχωρείτε αλλά μια τρύπα στο νερό είναι αυτό. Δεν είναι μεταρρύθμιση».

Facebook Comments