Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ ξεκινούσε ένα συνέδριο εσωστρέφειας και τριβών, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε ξανά, συνειδητά να προχωρήσει σε ένα ακόμα βήμα μετασχηματισμού όπως ονομάζει την προσυνεδριακή διαδικασία, του ΣΥΡΙΖΑ.

Φτιάχθηκε έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του κόμματος, η οποία θα ανακοινωθεί την Τετάρτη και θα δείχνει με τον πιο καθαρό τρόπο την διεύρυνση, στη λογική ενός νέου ΠΑΣΟΚ και ας μην θέλουν να το λένε έτσι στην Κουμουνδούρου.

Θα αποτελείται κυρίως από πανεπιστημιακούς, συνδικαλιστές, ακόμα και πρώην βουλευτές που πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, τα μέλη των Γραμματέων των Νομαρχιακών και τα μέλη του αντίστοιχου οργάνου της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Με λίγα λόγια όπως και αν θέλουν να ονομάζουν το κόμμα, τα στελέχη που νιώθουν ως ιδιοκτησία τους τα κομματικά γραφεία της Πλατείας Κουμουνδούρου, οι συσχετισμοί που διαμορφώνονται μόνο υπέρ τους δεν είναι.

Απόδειξη της ήττας του Πάνου Σκουρλέτη, που ακολουθεί την συντριβή Τσακαλώτου, η ονομασία της επιτροπής, καθόλου τυχαία δεν επέμενε να ονομαστεί «Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης», προκειμένου οι «σύντροφοι» από την Προοδευτική Συμμαχία να έχουν πρόσκαιρο, οργανωτικό ρόλο.

Έμπειροι όμως και αυτοί, κάποιοι μάλιστα κομμουνιστογενείς, γνώστες της κομματικής κουζίνας επέμειναν να έχουν πολιτικό ρόλο, διαρκείας, δεν άφησαν τον γραμματέα του κόμματος να τους τυλίξει στις λέξεις.

Και έτσι πέρασε το δικό τους «Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης» με τις μεταγραφές από την κεντροαριστερά να έχουν τον κυρίαρχο ρόλο.

Δύσκολο να το χωνέψει ο γραμματέας, έρχονται όμως και χειρότερα όπως μια εκλογή ηγεσίας από την βάση για τον Τσίπρα, ώστε με τους νέους απόλυτα υπέρ του συσχετισμούς, να θέτει απολύτως μόνος και με τον νόμο τους όρους.

Facebook Comments