Εν μέσω έντονης μετασεισμικής ακολουθίας, τα σωστικά συνεργεία στην Αλβανία, δίνουν άνιση μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό αγνοουμένων στα συντρίμια, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα.

Δυο νέοι μετασεισμοί σημειώθηκανη 17 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας και με διαφορά μόλις ενός λεπτού, βαθμών 4,5 και 4.4 Ρίχτερ αντίστοιχα, 27 χιλιόμετρα βόρεια του Δυρραχίου.

Σύμφωνα με την αλβανική τηλεόραση, οι νεκροί ανέρχονται στους 40 ενώ 50 άτομα αγνοούνται. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 650, εκ των οποίων 10 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σωστικά συνεργεία από 11 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα,  επιχειρούν σε 6 σημεία σε Δυρράχιο και Θουμάνι.

Στην ευρύτερη περιοχή του Δυρραχίου και του Τουμάνι επιχειρεί η ΕΜΑΚ η οποία μετέβη στη γειτονική χώρα μετά την εντολή του πρωθυπουργού. Η ΕΜΑΚ μπόρεσε να απεγκλωβίσει ζωντανά δύο άτομα και άλλα τέσσερα δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις τους.

Θρήνος στο Θουμάνι

Τραγική μοίρα για την οικογένεια Cara από την Mirdita, που κατοικεί στο Θουμάνι. Στο ερειπωμένο πλέον κτίριο  υπήρχαν 9 μέλη των οικογενειών των δύο αδελφών Cara, η μια στον 5ο όροφο και η δεύτερη οικογένεια στον πρώτο όροφο, πάνω στον οποίο έπεσε όλο το βάρος του κτιρίου.

 

 

Facebook Comments