Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων στην Αλβανία από τον φονικό σεισμό 6,4 Ρίχτερ με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο ακόμη και για 49 νεκρούς.

Από το βράδυ της Κυριακής μέχρι σήμερα το πρωί έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 500 μετασεισμοί. Αρκετοί μάλιστα είναι πάνω από τα 4 ή και τα 5 Ρίχτερ, με τον τελευταίο ισχυρό να χτυπά τα ξημερώματα και να προκαλεί νέα έντονη ανησυχία, καθώς ήταν στα 4,5 Ρίχτερ.

Οι κάτοικοι δεν έχουν καταφέρει να συνέλθουν, με πολλούς να αναζητούν ακόμη τους δικούς τους ανθρώπους και άλλους να πενθούν.

Οι ιστορίες που γίνονται γνωστές συγκλονίζουν. Οι Ιταλοί διασώστες χθες, έβγαλαν τρία πτώματα μιας οικογένειας από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας. Πρόκειται για μια γυναίκα και των δίδυμων γιων της, που καταπλακώθηκαν από το ταβάνι, έχοντας αγκαλιαστεί στο κρεβάτι. Πρόκειται για την οικογένεια του 40χρονου Μπέρτι Λάλα που δεν τραυματίστηκε. Παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια παραμένει ο παράλυτος αδερφός του στο Δυρράχιο, ενώ σκοτώθηκαν η κόρη του τελευταίου, 8 ετών, η 79χρονη μητέρα του και η ανιψιά του. Αντίθετα, ο 17χρονος ανιψιός του ανασύρθηκε ζωντανός καθώς στάθηκε τυχερός. Σύμφωνα με τους διασώστες, πρέπει να τον έσωσε ένα πλυντήριο που μετακινήθηκε την ώρα του σεισμού, παγιδεύοντάς τον, αλλά την ίδια ώρα προφυλάσσοντάς τον από τον θάνατο.

Τα δύο κλιμάκια της ΕΜΑΚ συνεχίζουν να επιχειρούν στις πόλεις που επλήγησαν από τον σεισμό. Ελλάδα, Ιταλία, Ρουμανία και συνολικά 14 χώρες εξακολουθούν να έχουν ομάδες διάσωσης στο Δυρράχιο προσπαθώντας να σώσουν παγιδευμένα άτομα.

Από τα 46 θύματα, τα 22 προέρχονται από το Θουμάνε, όπου οι έρευνες διακόπηκαν, καθώς εντοπίστηκαν τα πτώματα όλων των αγνοουμένων πολιτών, ανάμεσά τους αυτά μιας μητέρας και της κόρης της, που βρέθηκαν αγκαλιασμένες κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου. Ως τώρα έχουν ανασυρθεί ζωντανοί τουλάχιστον 45 άνθρωποι, ενώ στο Δυρράχιο συνεχίζονται οι έρευνες. Πάνω από 900 είναι οι τραυματίες. Και οι δύο πόλεις έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 30 ημέρες από τον Εντι Ράμα.

Facebook Comments