Με ένα πολύ σκληρό σχόλιο ο δημοσιογράφος των Νέων Γιώργος Παπαχρήστος, στην στήλη του στα ΝΕΑ Στίγμα, τα βάζει με τον Γιώργο Παπανδρέου και αναρωτιέται: Πώς είναι δυνατόν τα στελέχη της επιρροής του όπως πχ η Ρεγγίνα Βάρτζελη, να πηγαίνουν όλοι μαζί στον ΣΥΡΙΖΑ και εκείνος να σιωπά; Τι συμβαίνει; γράφει. Μήπως στήνουν προγεφύρωμα για την δική του μετάβαση;

Γράφει ο Γιώργος Παπαχρήστος:

“Τι είχαμε τις τελευταίες ημέρες; Την ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ ενός καταλόγου 694 ατόμων, τα οποία τοποθετήθηκαν σε μια Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης, η οποία υποτίθεται οτι θα οδηγήσει αυτόν τον χώρο σε μια καινούργια πολιτική και ιδεολογική διάσταση, η οποία θα επικαλύψει και το χώρο της κεντροαριστεράς. Μάλιστα και πρόβλημα κανένα, θεμιτό από πλευράς Τσίπρα, από την στιγμή που ο άνθρωπος αναγνωρίζει ότι ο χώρος του οποίoυ η ηγείται έχει πολιτικά εκμετρήσει το ζην και κινδυνεύει αν δεν μπολιαστεί και με άλλον κόσμο να τελειώσει κάποια στιγμή. Τι κάνει όμως η άλλη πλευρά, αυτή που δέχεται την πίεση; Αντιδρά βρίζοντας.

Πρόκειται σου λέει, για ρετάλια του ΠΑΣΟΚ τα οποία προσπαθούν να βρουν ρόλο στις καινούργιες συνθήκες που διαμορφώθηκαν. Αντί να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα, να το αναλύσουν, να κατατείνουν σε μια στρατηγική αποτροπής της λεηλασίας, βρίζουν εκείνους που έφυγαν. Κανέναν πρόβλημα και εδώ. Αυτό εκτιμούν, ανάλογα συμπεριφέρονται.

Αλλά υπάρχει και ένας τρίτος παράγων. Ο Γιώργος Παπανδρέου. Πολλοί εξ όσων προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι στελέχη του. «Άνθρωποι του. Τους είχε δίπλα του, τους είχε στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα, τους γνωρίζει, συνεργάστηκε μαζί τους. Ο Παπανδρέου όμως σιωπά. Σαν να μην έχει συμβεί τίποτε. Σαν να πρόκειται ότι συνέβη, για κάτι που δεν τον αφορά. Δεν τον αγγίζει. Δεν τον ακουμπά.

Πιό στρουθοκαμηλική στάση είναι αδύνατον να βρεί κανείς στο υπόλοιπο πολιτικό σκηνικό. Ούτε τώρα ούτε στο παρελθόν.

Σε σημείο που να διερωτάται κανείς τι πραγματικά συμβαίνει. Είναι σε συμφωνία με τον Τσίπρα να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ όπως το λένε τώρα και αφήνει, αν δεν ενθαρρύνει, να ξηλώνεται σιγά σιγά το πουλόβερ; Μετέχει ενεργά στέλνοντας όλους όλους αυτούς στον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν προγεφύρωμα και για την δική του μετάβαση; Εκδικείται τον χώρο που τον ανέδειξε και στον οποίο οφείλει τα πάντα; Κάθε εξήγηση δεκτή. Εκτός από την στάση του. Που είναι απερίγραπτα ακατάληπτη. Και σίγουρα όχι αθώα”.

Facebook Comments