Εκκενώνεται αυτή την ώρα κατάληψη κτηρίου στην οδό Καλλιδρομίου, κοντά στο ύψος της πλατείας Εξαρχείων στο πλαίσιο της εντολής που είχε δοθεί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να εκκενωθούν όλα τα κατειλημμένα κτήρια εντός 15 ημερών από τις 20 Νοεμβρίου.

Το τελεσίγραφο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη έδινε προθεσμία 15 ημερών στους καταληψίες να εκκενώσουν τα κτήρια, η προθεσμία εκπνέει σήμερα, μία μέρα πριν την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα, που παραδοσιακά σημειώνονται επεισόδια. Στόχος του να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο επεισοδίων που θα έχουν τις καταλήψεις έχουν ως ορμητήριο, παράλληλα βέβαια με το υπόλοιπο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ που θα εφαρμοστεί εκείνη την μέρα.

Το κτήριο βρίσκεται  στην οδό Πλαπούτα στα Εξάρχεια, σε κοντινή απόσταση από το ΑΤ Εξαρχείων. Λόγω της αστυνομικής επιχείρησης είναι κλειστές οι οδοί Πλαπούτα και Καλλιδρομίου από δυνάμεις ΟΠΚΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το σπίτι συγκεντρώνονται πολεμοφόδια για επιθέσεις των αναρχικών.

Facebook Comments