«Προχριστουγεννιάτικος μποναμάς» για τους συνταξιούχους και τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Νότης Μηταράκης, ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα οι συντάξεις Ιανουαρίου, σε όλους τους συνταξιούχους.

Παράλληλα, έως το τέλος του μήνα θα έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς όλων των δικαιούχων νοικοκυριών και το ποσό των 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος, ενώ γίνεται προσπάθεια η καταβολή του να ξεκινήσει επίσης πριν από τα Χριστούγεννα, τουλάχιστον για συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων.

«Ο πρωθυπουργός μείωσε φόρους ταχυτέρα των υπεσχημένων, ενισχύεται το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης, συνταγματοποιήσαμε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αυξήσαμε τις συντάξεις χηρείας, καταβάλαμε το κοινωνικό μέρισμα» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση βρήκε πάνω από 1 εκατ. εκκρεμή συνταξιοδοτικά αιτήματα τον Ιούλιο, και προχωρά σε άμεσα σε ψηφιοποίηση των συστημάτων για να μην αντιμετωπίσει εκ νέου αυτό το πρόβλημα.

Facebook Comments