Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ θα έχει αύριο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη διάρκεια συνομιλιών που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στην Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax που επικαλείται πηγή του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

«Στις 10 Δεκεμβρίου ο Σεργκέι Λαβρόφ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ουάσιγκτον. Αναμένεται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, θα έχει επίσης συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Τα μέρη αναμένεται να συζητήσουν ένα μεγάλο εύρος θεμάτων που αφορούν την τρέχουσα και τη μελλοντική κατάσταση των σχέσεων ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και επείγοντα διεθνή θέματα», σύμφωνα με τη συγκεκριμένη πηγή, η οποία υποστηρίζει ότι προηγήθηκε πρόσκληση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ- Ρωσίας περνούν μία από τις σοβαρότερες κρίσεις μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, αξαιτίας μίας σειρά ζητημάτων – από τη ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές του 2016 έως τις συρράξεις στην Ουκρανία και τη Συρία.

Facebook Comments