Οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας ξεδιπλώνονται καθημερινά. Παράλληλα, όμως, η κυβέρνηση επιχειρεί και μια προσπάθεια αποδραματοποίησης της κατάστασης, καθώς είναι σαφές ότι η στάση της Τουρκίας προκαλεί ανησυχία σε πολλούς πολίτες.

Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν εδώ και μέρες τις θέσεις και τις επόμενες κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου, με την κυβέρνηση να αποστέλλει δύο επιστολές στον ΟΗΕ, μια στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού και μια στο Συμβούλιο Ασφαλείας, το οποίο είναι και το μόνο εκτελεστικό όργανο του ΟΗΕ, πέραν της Γενικής Συνέλευσης. Την ίδια ώρα, σήμερα συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Και επίκειται και η παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. 

Η κυβέρνηση, όμως, επιθυμεί να μην υπάρχουν «τύμπανα πολέμου» και στα ΜΜΕ της χώρας. Άλλωστε, τα τουρκικά ΜΜΕ έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στα καθ’ ημάς και εκμεταλλεύονται ακρότητες, αλλά και ανακρίβειες, όπως η πληροφορία για ενεργοποίηση του πυραυλικού συστήματος S-300 με έδρα την Κρήτη. Άλλωστε, σε συγκυρίες σαν αυτή, ρόλο παίζει και η έννοια του εθνικού συμφέροντος. Εξ ου και σε συζητήσεις που υπάρχουν τις τελευταίες μέρες, γίνεται λόγος από μέρους των κυβερνητικών αξιωματούχων για την ανάγκη…αυτοσυγκράτησης στον δημόσιο λόγο. 

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments