Πρόστιμο €20 εκατ. στη Morgan Stanley από τις γαλλικές αρχές

MarketNews

Πρόστιμο €20 εκατ. στη Morgan Stanley από τις γαλλικές αρχές, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ επέβαλαν οι γαλλικές ρυθμιστικές αρχές στη Morgan Stanley, καθώς το γραφείο του Λονδίνου κατηγορήθηκε για τακτικές φουσκώματος των τιμών («pump and dump») με στόχο τη χειραγώγηση τιμών κρατικών ομολόγων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η επιτροπή ελέγχου της Autorite des Marches Financiers (AMF) δήλωσε ότι η τράπεζα χειραγώγησε τις τιμές 14 γαλλικών κρατικών ομολόγων και 8 βέλγικων, τον Ιούνιο του 2015. Η τράπεζα επίσης χειραγώγησε την τιμή συμβολαίου μελλοντικής εκπλήρωσης γαλλικού κρατικού ομολόγου, σύμφωνα με την AMF.

«Η σοβαρότητα των παραβάσεων ενισχύεται επίσης από την πολυπλοκότητα των επίμαχων συναλλαγών που έγιναν από τους traders», σημειώνει η γαλλική εποπτική αρχή. «Οι traders στο Λονδίνο ήξεραν ότι στις 16 Ιουνίου 2015 υπήρχε υψηλή μεταβλητότητα και χαμηλή ρευστότητα στην αγορά, γεγονός που θα ενίσχυε αναγκαστικά την επίπτωση των δραστηριοτήτων τους».