Καμμένος: «Ετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο – Κτήνος ο Ερντογάν» (video)

MarketNews

Καμμένος: «Ετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο – Κτήνος ο Ερντογάν» (video), ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Για τις τουρκικές προκλήσεις και την προετοιμασία της χώρας μίλησε ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμύνης και συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα σε επιστημονική ημερίδα του ΙΓΜΕΑ.

Αφού αστειεύθηκε με την Δήμητρα Παπανδρέου στο περιθώριο εκδήλωσης. ανέβηκε στο βήμα και μεταξύ άλλων υποστήριξε πως αν στο επόμενο διάστημα «χαθεί» κάποιο νησί του Αιγαίου θα φταίει ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος που αναγνώρισαν την Εκκλησία της Ουκρανίας και χάλασαν τη συμμαχία με τη Ρωσία: «Ο Αρχιεπίσκοπος εγκλημάτισε και οι Ιεράρχες της Ιεράς Συνόδου εγκλημάτισαν όταν κατά την τελευταία Σύνοδο αναγνώρισαν την παράνομη ουκρανική Εκκλησία πρώτοι πριν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και της Αλεξάνδρειας παρότι τους προειδοποίησα και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο ότι εάν υποκύψουν στον εκβιασμό να αναγνωριστεί από την Ελλάδα πρώτα κάνοντας εχθρική πράξη η ουκρανική εκκλησία αίρονται οι εγγυήσεις της Ρωσίας για την μη κατάληψη ελληνικού νησιού που μας είχανε δώσει στις συμφωνίες τις οποίες είχαμε κάνει.»

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «ετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο»: «Κάνοντας γεωπολιτικές στροφές. Στροφή πρώτη, η δημιουργία της ευρω-μεσογειακής ένωσης, οι ισχυρές συμμαχίες με το Ισραήλ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία και τον Λίβανο σε συνδυασμό με την Κύπρο». Συμπλήρωσε μάλιστα ότι η χώρα ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Κύπρου ενώ προχώρησε σε στρατιωτικές συμφωνίες με τις παραπάνω χώρες, καθώς και σε ενεργειακές συμφωνίες.

Τόνισε ότι «η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία» και εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ, αλλά και να έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όπως επιτρέπει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, και εξαπέλυσε επίθεση κατά των Ελλήνων πολιτικών κατηγορώντας τους ως φιλοαμερικάνους, φιλορώσους, ενώ «ψάχνουμε για φιλέλληνες»: «Η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργασία με Τουρκία αλλά η Ρωσία ήταν παράγων σταθερότητας που μας εγγυάτο το ότι ο Ερντογάν κάποια στιγμή δεν θα εφαρμόσει το ‘ριτμέ προγγραμί’ με κατάληψη ελληνικού εδάφους και παράλληλα αποστολή εκατοντάδων χιλιάδων, κατά 10.000 προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά του Καστελόριζου της Σύμης της Λήμνου της Μυτιλήνης και του Ανατολικού Αιγαίου. Η απόφαση για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και το να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων, τη Ρωσία την έβαλαν απέναντι μας. Έχει λοιπόν ευθύνη απόλυτη για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα, γιατί προειδοποιήθηκαν οι πάντες και αυτό ήθελα να το βγάλω για να το πω δημόσια, διότι δεν μπορώ να μην το γνωρίζει ο ελληνικός λαός».

Χαρακτήρισε «προδοτικές δηλώσεις» του τύπου «να μην είμαστε μονοφαγάδες», υπονοώντας σχετική αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για τις θαλάσσιες ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Έκανε λόγο για «προδοσία» και παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων. Αναφέρθηκε στα διαδικτυακά τρολ συγκεκριμένων πολιτικών χώρων, που αποκαλούν το Καστελλόριζο «έναν βράχο 50 μέτρων», θέτοντας το ερώτημα «θα σκοτωθούμε μεταξύ μας;». «Σας διαβεβαιώ ότι “οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να συντρίψουν όποιον αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκαλώντας τον «δικτάτορα, κτήνος που δολοφονεί παιδιά και εξαφανίζει λαούς»«Τούρκοι στρατιωτικοί είναι πατριώτες. Δεν σέβονται τον Ερντογάν» διότι δεν προσυπογράφουν την πολιτική του εναντίον τμημάτων του τουρκικού λαού, συμπλήρωσε.

Κατέληξε λέγοντας, ότι ο Ερντογάν θα πρέπει να ξέρει πως αν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει βία κατά της Ελλάδας, «να μην ανατρέχει στα παλιά παραδείγματα του στυλ “τους πετάξαμε στη θάλασσα». Κι αυτό διότι θα πρέπει να έχει τη βεβαιότητα πως «οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει προασπίζοντας τα δικαιώματα και την κυριαρχία της χώρας… και οι συμμαχίες είναι οι συμμαχίες του δικαίου δεν είναι οι συμμαχίες των ισχυρών».