Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάντερ Βούτσιτς, τόνισε ότι «η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται», αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «η παρανομία δεν γεννά δίκαιο» και πρόσθεσε «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος τη Σερβίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας.

Και συμπλήρωσε  πως «η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορα της».

Ακόμη, ο Αλεξάντερ Βούτσιτς τόνισε πως «η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Παράλληλα, ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Σερβίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τον Σέρβο Πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς και την υπογραφή της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας.

Από την πλευρά του, ο Σέρβος πρόεδρος συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την αλλαγή του κλίματος στην Ελλάδα και στην οικονομία «σε τόσο μικρό διάστημα».

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Σερβίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να το ευχαριστεί για τη στάση του, σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Επιπλέον, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό αέριο από τους αγωγούς.

Facebook Comments