Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τάσεις που αποτυπώνει η MRB σε πανελλαδική έρευνα 2.000 πολιτών με δικαίωμα ψήφου και με χρήση της μεθόδου των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) καταγράφοντας τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2019.

Οι πολίτες με αυξημένα ποσοστά (59,2%) θεωρούν πιθανό ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Οι πολίτες θεωρούν ότι τα πέντε σημαντικότερα προβλήματα της χώρας είναι: Η ανεργία με 52%, το μεταναστευτικό/προσφυγικό/οικ. μετανάστες με 40,5%, η υγεία/περίθαλψη με 33,6%, το φορολογικό σύστημα με 33,4% και η οικονομική ανάπτυξη με 30%.

Στην πρόθεση ψήφου και στα στοιχεία που καταγράφηκαν στις τάσεις της MRB, η ΝΔ προηγείται με διαφορά 12,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 36,8% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,5%. Ακολουθούν: Κίνημα Αλλαγής 7,7%, ΚΚΕ 5,5%, Ελληνική Λύση 4,3%, ΜέΡΑ 25 3,2%, Χρυσή Αυγή 2,7%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%. «Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,9% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 11,3%. Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: «Δεν αποφάσισα-Δεν απαντώ»: 4,8% και «Λευκό-Άκυρο-Αποχή».

Δείτε την εκτίμηση ψήφου με την πλήρη αναγωγή της πρόθεσης ψήφου στους πολίτες που δήλωσαν κάποια κομματική προτίμηση αλλά και το εύρος των ποσοστών των κομμάτων στον πίνακα που ακολουθεί.

Στον πίνακα που ακολουθεί δείτε πώς διαμορφώνεται στις τάσεις Δεκεμβρίου 2019 της MRB η δημοτικότητα των μελών της κυβέρνησης.

 

 

Facebook Comments