ΕΚΤ: Διατηρεί σταθερά τα επιτόκια - Στραμμένα τα βλέμματα στην Κριστίν Λαγκάρντ

MarketNews

ΕΚΤ: Διατηρεί σταθερά τα επιτόκια - Στραμμένα τα βλέμματα στην Κριστίν Λαγκάρντ, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, με το βασικό επιτόκιο στο μηδέν και το επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων στο -0,50%. Η απόφαση της ΕΚΤ ήταν αναμενόμενη, καθώς οι αγορές είχαν προεξοφλήσει ότι η κεντρική τράπεζα θα τηρούσε στάση αναμονής στην τελευταία συνεδρίαση του έτους, εν όψει προκλήσεων όπως οι βρετανικές εκλογές και η οικονομική αβεβαιότητα λόγω εμπορικών αντιπαραθέσεων.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ αναμένει ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα υφιστάμενα ή και σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα μέχρις ότου οι προοπτικές του πληθωρισμού συγκλίνουν με τα επιθυμητά επίπεδα κοντά στο 2%.

Η ΕΚΤ άρχισε από 1ης Νοεμβρίου το πρόγραμμα αγοράς ενεργητικού, με μηνιαίες αγορές 20 δισ. ευρώ.

Η προσοχή στρέφεται στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αργότερα η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στην παρθενική της εμφάνιση στο «τιμόνι» της ΕΚΤ. Οι αγορές περιμένουν από την Κριστίν Λαγκάρντ να ανοίξει τα χαρτιά της ως προς τα μελλοντικά της σχέδια για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής στην Ευρωζώνη.