Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής εγκαινίασε ο Πατούλης

MarketNews

Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας της Περιφέρειας Αττικής εγκαινίασε ο Πατούλης, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, παρουσία του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

«Η Περιφέρεια Αττικής περνάει στην νέα εποχή ψηφιακής διακυβέρνησης και δίνει το στίγμα ότι προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εγκαινιάζοντας το νέο σύγχρονο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας στην πλατεία Αμερικής, παρουσία του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη.

Στα εγκαίνια που τέλεσε ο Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Κ. Λογοθέτης, ο Γ. Διευθυντής της ΟΤΕ Ακίνητα Π. Καλιαμπέτσος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Δ. Ηλιάδης, η Γ. Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη, ο Προϊστάμενος Σηματοδότησης της Περιφέρειας Π. Καρυώτης.

Το νέο κέντρο διαχείρισης της κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας αποτελεί την πιο σύγχρονη πρότυπη υπηρεσία του Ελληνικού Δημοσίου με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις φωτισμού και εξοπλισμού, προσβασιμότητα και ασφάλεια των εργαζομένων. Ως αντικείμενο θα έχει μεταξύ άλλων την παρακολούθηση της κυκλοφορίας, τον εντοπισμό προβλημάτων και την εξεύρεση λύσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ήδη η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον αρμόδιο υπουργό τον κ. Πιερρακάκη διαθέτει ήδη τα πρώτα ψηφιακά δεδομένα για τους πολίτες της Αττικής έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν δωρεάν πρόσβαση για έρευνα και μελέτη.

«Προτεραιότητά μας η βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Αττική»

«Αυτό είναι η Αρχή μιας αμφίδρομης σχέσης συνεργασίας για τη ψηφιακή διακυβέρνηση και την ηλεκτρονική κατάθεση δικαιολογητικών και την ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών από τους πολίτες της Αττικής» ανέφερε ο κ. Πατούλης απευθυνόμενος στον κ. Πιερρακάκη και επισήμανε ότι το κέντρο αποτελεί ένα μόνο κρίκο στην αλυσίδα των έργων που θα δρομολογήσει η Περιφέρεια για τη βελτίωση των συνθηκών οδικής ασφάλειας αλλά και την διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών. Σε αυτό το σημείο ανακοίνωσε ότι το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο θα παρουσιαστεί η πιο σύγχρονη διάβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μία καινοτόμο δράση στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας και της βιώσιμης κινητικότητας.

«Θέλουμε να είμαστε γρήγοροι, αποτελεσματικοί και επιτελικοί» σημείωσε και πρόσθεσε «Δημιουργήσαμε μέσα σε λίγους μόλις μήνες ένα υπερσύγχρονο κέντρο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια και σε άμεση συνεργασία με την Τροχαία έχει καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση της κυκλοφορίας και την επίλυση του έντονου κυκλοφοριακού προβλήματος της Αττικής. Επιπλέον το νέο κέντρο μας θα έχει ουσιαστικό ρόλο στην άμεση ενημέρωση των χρηστών του οδικού δικτύου της Αττικής μέσω των ηλεκτρονικών πινακίδων πληροφόρησης με μηνύματα για την οδική ασφάλεια αλλά και την πολιτική προστασία, επί 24ώρου βάσεως 365 μέρες το χρόνο. Ο κρατικός μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Τα δεδομένα του κέντρου αξιοποιούνται από τους συγκοινωνιολόγους μας για τη δημιουργία μελετών σκοπιμότητας και την υλοποίηση έργων υποδομής που έχουν πραγματικά ανάγκη πολίτες της Αττικής». Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των σωμάτων ασφαλείας για τη συνδρομή, τους εργαζόμενους αλλά και τον ΟΤΕ που παραχώρησε το κτίριο και συμμετείχε στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του έργου.