Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς πως το θέμα που επικρατεί είναι αυτό των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας. Με περίσσιο θράσος εδώ και μισό αιώνα, η γειτονική χώρα έχει καταπατήσει κάθε διεθνή συνθήκη, διεκδικώντας μέρος των νησιών μας και παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο, αλλά και τα θαλάσσια σύνορά μας καθημερινώς.

Πλέον, έχοντας τροφοδοτήσει και εμείς με την ανοχή αλλά και την ενοχική μας στάση απέναντι στις κινήσεις τους την προκλητικότητα των γειτόνων μας, που μόνο ειρηνικοί και φιλήσυχοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, κατανοούμε πως ήρθε η ώρα να τους δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Μήνυμα που δεν μπορεί να δοθεί ούτε μέσω της διπλωματίας, ούτε μέσω επιστολών και βαρύγδουπων δηλώσεων. Το μόνο μήνυμα που δύναται να κατανοήσει η Τουρκία είναι η ισχύς.

Ισχύς που θα επέλθει μόνο μέσω της ενίσχυσης και της αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να τονίσω πως σε τόσο κρίσιμες εποχές για την Πατρίδα μας, δε χωρούν έριδες, μικροπολιτικές διαμάχες και κομματικές γραμμές. Η υπεράσπιση των συνόρων και των αξιών μας μάς αφορά όλους και η εθνική ομοψυχία κρίνεται απαραίτητη.

Υπό το πρίσμα αυτό, πρέπει να χαιρετίσουμε την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις 13/12 από την Ελληνική Βουλή. Μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο εμπεριέχει δύο μείζονα ζητήματα για την εθνική μας άμυνα: την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 και Mirage της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και την αναβάθμιση των υποβρυχίων τύπου «ΓΛΑΥΚΟΣ» του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Σε συνέχεια αυτής της πολιτικής, κρίνεται απαραίτητη και η ολοκλήρωση των εν εξελίξει εξοπλιστικών προγραμμάτων με κυριότερο μέλημα από την κυβέρνηση τον εφοδιασμό των υποβρυχίων με νέες, σύγχρονες τορπίλες και την άμεση παράδοση νέων φρεγατών για το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Θα πρέπει να δοθεί ακόμα η δέουσα σημασία σε όσα προγράμματα έχουν «κολλήσει», όπως αυτό του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion. Αναγκαία δε κρίνεται και η προμήθεια νέου τυφεκίου μάχης για όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρέπει να κατανοήσουμε πως τα ψέματα και η εποχή του «ωχαδερφισμού» τελείωσαν! Οφείλουμε να φανούμε αντάξιοι της ενδόξου ιστορίας μας και των αγώνων των προγόνων μας και με εθνική ομοψυχία, μακριά από διχασμούς και αντιπαραθέσεις, να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όσους εποφθαλμιούν την εθνική μας επικράτεια και επιβουλεύονται την ελευθερία και τις αξίες μας.

Facebook Comments