Σύμφωνα με τον Guardian και την ιστοσελίδα Evening Standard οι οικολόγοι του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ εκτιμούν ότι περίπου 500 εκατ. θηλαστικά, πουλιά, έντομα και ερπετά έχουν καεί, άμεσα ή έμμεσα (από τους καπνούς και τις υψηλές θερμοκρασίες) στις πυρκαγιές που σαρώνουν την Αυστραλία από τον Σεπτέμβριο συμπεριλαμβανομένου σχεδόν το ένα τρίτο των κοάλα στον κύριο βιότοπο της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Εκτός από τα σχεδόν 8.000 κοάλα,τα οποία πιστεύεται ότι έχουν καεί στο μέτωπο της βόρειας ακτής της χώρας, τα υπόλοιπα έχοντας χάσει μεγάλο μέρος του σπιτιού τους και της τροφής τους είναι δύσκολη μέχρι και αμφίβολη η μελλοντική επιβιωσή τους.

Η περιοχή,που καίγεται περίπου 240 μίλια βόρεια του Σίδνεϊ, φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό κοάλα της Αυστραλίας,με πληθυσμό έως 28.000 μέλη.

Και ο Ομοσπονδιακός υπουργός περιβάλλοντος Sussan Ley δήλωσε στο ABC ότι «μέχρι 30% του πληθυσμού της περιοχής» μπορεί να έχουν σκοτωθεί,επειδή περίπου το 30% του οικοτόπου τους έχει καταστραφεί. «Θα μάθουμε περισσότερα όταν οι φωτιές θά έχουν σβήσει και μπορεί να γίνει μια σωστή αξιολόγηση».

Περισσότερες από 100 πυρκαγιές συνεχίζουν να οργώνουν σε ολόκληρη τη χώρα, έχοντας έως τώρα κάψει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια εκτάρια γης. Εννέα άνθρωποι έχουν πεθάνει και εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί κατά τη διάρκεια της πρωτοφανούς για την εποχή πυρκαγιάς. Περίπου τέσσερα εκατομμύρια εκτάρια έχουν καεί μόνο στη Νέα Νότια Ουαλία. Εκτός από το γεγονός ότι είναι ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους οικότοπους τών κοάλα, η βόρεια περιοχή της στεγάζει επίσης ένα από τα κύρια νοσοκομεία koala της χώρας .

Facebook Comments