Ένας εργάτης που είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε ένα χημικό εργοστάσιο στην Ταραγόνα, στη βορειοανατολική Ισπανία, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανεβάζοντας στους τρεις τον αριθμό των νεκρών από το δυστύχημα, ανακοίνωσε ένα νοσοκομείο στη Βαρκελώνη.

«Ο ασθενής που βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση πέθανε», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου Βαλ ντ Εβρόν στη Βαρκελώνη. «Ήταν εργαζόμενος στην εταιρεία», ανέφερε η υπηρεσία πολιτικής άμυνας Καταλονίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Καταλονίας Μιγκέλ Μπουχ είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα σήμερα ότι πυροσβέστες εντόπισαν το πτώμα και δεύτερου θύματος μετά τη μεγάλη έκρηξη και την πυρκαγιά που σημειώθηκε στο εργοστάσιο.

Εκατοντάδες πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν όλη τη νύχτα για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία ξεκίνησε χθες Τρίτη λίγο πριν τις 19:00, τοπική ώρα (20:00 ώρα Ελλάδας). Οι Καταλανοί πυροσβέστες ανέφεραν αργά σήμερα το απόγευμα ότι δεν υπήρχε πλέον καύση στην περιοχή και νωρίτερα σήμερα, ο Μπουχ διαβεβαίωσε ότι η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί.

Το εργοστάσιο διαχειρίζεται η βιομηχανία πετροχημικών Industrias Quimicas del Oxidode de Etileno (IQOX), που παράγει οξείδιο του αιθυλενίου, ένα πολύ εύφλεκτο αέριο το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή, μεταξύ άλλων, αιθυλενογλυκόλης που χρησιμοποιείται σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε οχήματα. Εκπρόσωπος της IQOX, η οποία ανήκει στον ισπανικό όμιλο CL Grupo Industrial SA, δήλωσε πως η εταιρία ξεκίνησε εσωτερική έρευνα για την έκρηξη.

Facebook Comments