Στρατεύματα στη Λιβύη αρχίζει να στέλνει η Τουρκία προκειμένου να στηρίξει τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Τρίπολης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, τρεις ημέρες πριν από τη διάσκεψη στο Βερολίνο για τη λιβυκή κρίση.

Από την Άγκυρα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλα τα διπλωματικά και στρατιωτικά μέσα για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα στα νότιά της, περιλαμβανομένης της Λιβύης. Ο Ερντογάν πρόκειται να συναντηθεί με τους ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ιταλίας με στόχο την εξεύρεση λύσης.

Ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία θα αρχίσει να χορηγεί άδειες έρευνας και εξόρυξης στην ανατολική Μεσόγειο το 2020, κατ’ εφαρμογήν του μνημονίου που έχει υπογράψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης. Το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis» θα αρχίσει σεισμικές έρευνες στην περιοχή, πρόσθεσε.

Στη Βεγγάζη μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ εν όψει της διάσκεψης στο Βερολίνο.

Ως εκπρόσωπος των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Μάας θα έχει επίσης συνομιλίες με τον τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

Facebook Comments